חריימה טופו
המאפיין העיקרי של הטופו הוא שהוא סופח אליו טעמים בצורה מופלאה.
כך אפשר ליהנות ממנות טבעוניות מצוינות שלא נופלות בטעמן מהמנות המקוריות.
כזה הוא החריימה טופו.
המתכון לקוח מתוך הספר "100 מתכונים לנשים עסוקות" שמכיל מתכוני בריאות נהדרים שזמן הכנתם לא עולה על 18 דקות.
למתכוני בריאות נוספים עם טופו:
פטריות פורטובלו ממולאות טופו ועשבי תיבול
מתכון לחריימה טופו
מצרכים
לקציצות טופו:
חבילת טופו קשה
צרור עלי פטרוזיליה
צרור עלי כוסברה
שן שום קלופה
3 כפות קמח שקדים
1/2 בצל בינוני
1/2 כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לרוטב:
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות
כפית גדושה פפריקה מתוקה
פלפלים חריפים לפי הטעם
4 שיני שום קלופות וחצויות
צרור כוסברה קצוצה
2 כפות גרגירי חומוס מבושלים
2 כוסות מים
הוראות הכנה
חממו תנור ל-200 מעלות.
טחנו את רכיבי הקציצות במעבד מזון עד לקבלת מרקם
אחיד.
הרטיבו את הידיים וצרו קציצות עגולות ופחוסות.
הניחו אותן על תבנית עם נייר אפייה.
הברישו על הקציצות מעט שמן זית והכניסו לתנור לכ-10
דקות עד הזהבה.
בסיר שטוח ערבבו את כל מרכיבי הרוטב והוסיפו את
גרגירי החומוס.
כשהקציצות מוכנות, שימו את הסיר על האש, חממו את הרוטב והכניסו בזהירות את הקציצות.
כסו כל קציצה עם כף מהרוטב.
פזרו מעל הכול כוסברה קצוצה ונערו את הסיר בעדינות.
הביאו לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את האש.
כסו עם מכסה ובשלו כ-15 דקות נוספות.