Bari15_Fly
LiveWell_Fly

מתכון לחג: מרק דלעת קר

מאת: המתכון באדיבות BEKO - מותג מכשירי החשמל לבית
זמן קריאה: < 1 דקה
כל כך חם, שבארוחת חג הזו, הרבה יותר מתאים להגיש מרק קר! הנה הצעה טעימה, בריאה ומתאימה מאוד לראש השנה

מרק דלעת קר. צילום: יח"צ BEKO

Jeliat_In

הדלעת מסמלת את אחת מברכות החג, ואכילתה מברכת אותנו גם בהרבה יתרונות בריאותיים.

מלבד היותה עשירה בסיבים תזונתיים, היא מכילה בטא קרוטן המסייע לשמור על בריאות העור, הראייה ומערכת החיסון.

בנוסף מקושר הבטא קרוטן להפחתת הסיכון לסרטן ומחלות לב.

מתכון מרק דלעת קר, הוא מתכון טעים, מרענן ובריא לפתיחת ארוחת החג.

למתכוני דלעת נוספים:

עוגת לחם דלעת ריחנית

תבשיל תרד ודלעת

קרפצ'יו דלעת

מתכון מרק דלעת קר

מצרכים:

600 גרם דלעת

400 גרם גזר

בצל

שורש כורכום טרי

15 גרם שמן זית

מיץ מ-2 תפוזים

5 גרם אבקת כורכום

מלח

פלפל

הוראות הכנה:

קלפו וחתכו את הירקות (הדלעת, הגזר, הבצל ושורש הכורכום)

טגנו קלות את הבצל והוסיפו את שאר הירקות החתוכים

הוסיפו מים עד לכיסוי מלא והרתיחו למשך 10 דקות

הוסיפו מיץ תפוזים

עכשיו נשאר רק לטחון את המרק, לתבל במלח, פלפל ואבקת כורכום ולהגיש קר.

בתיאבון!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו