WING_FLYL

Powered by WP Bannerize

BODY_B_FLYR

Powered by WP Bannerize

עוגת - לחם דלעת ריחנית

מאת: - יועצת מוסמכת לאורח חיים בריא בוגרת המכון לתזונה אינטגרטיבית ניו יורק

ללא גלוטן או סוכר או חלב עדינה שסוגרת את הפינה של המתוק

לעוגה –
1 כוס קמח שקדים / שקדים טחונים לאבקה
1/4 כפית מלח אטלנטי גרוס / הימאליה ורוד
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה ללא גלוטן (לא חובה)
1 כפית קינמון טחון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית ציפורן טחון
1.5 כוסות דלעת צלויה **
3-5 כפות סילאן טבעי / מייפל טבעי (תלוי במתיקות שאתם אוהבים)
3 ביצי חופש אורגניות גדולות

הכנה –
מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית אפייה מלבנית מוארכת בחמאה / גהי / שמן קוקוס.
במעבד מזון מערבלים את קמח השקדים עם הסודה לשתייה, אבקת האפייה, המלח והתבלינים.
מוסיפים דלעת צלויה, סילאן וביצים ומערבלים במהירות גבוהה למשך 2-3 דקות (תהליך זה יצור עוגה אוורירית).
אופים בחום של 180 מעלות למשך 35-45 דקות או עד שהעוגה מוכנה. מצננים שעה לפני ההגשה.

** במתכון אפשר להשתמש גם בדלעות מסוגים שונים או בדלעת מבושלת אבל אני ממליצה על צלויה.

 

תוכלו לקרוא עוד מידע, לקבל טיפים רעיונות והשראה בעמוד הפייסבוק של גלי.

צרו קשר עם גלי הנדל
* שדות חובה
שלחו
השאירו תגובה: