himalayaKrem_Fly
Nadar_Fly

עוגת - לחם דלעת ריחנית

מאת: - יועצת מוסמכת לאורח חיים בריא בוגרת המכון לתזונה אינטגרטיבית ניו יורק
Nikui_IN

ללא גלוטן או סוכר או חלב עדינה שסוגרת את הפינה של המתוק

לעוגה –
1 כוס קמח שקדים / שקדים טחונים לאבקה
1/4 כפית מלח אטלנטי גרוס / הימאליה ורוד
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה ללא גלוטן (לא חובה)
1 כפית קינמון טחון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית ציפורן טחון
1.5 כוסות דלעת צלויה **
3-5 כפות סילאן טבעי / מייפל טבעי (תלוי במתיקות שאתם אוהבים)
3 ביצי חופש אורגניות גדולות

הכנה –
מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית אפייה מלבנית מוארכת בחמאה / גהי / שמן קוקוס.
במעבד מזון מערבלים את קמח השקדים עם הסודה לשתייה, אבקת האפייה, המלח והתבלינים.
מוסיפים דלעת צלויה, סילאן וביצים ומערבלים במהירות גבוהה למשך 2-3 דקות (תהליך זה יצור עוגה אוורירית).
אופים בחום של 180 מעלות למשך 35-45 דקות או עד שהעוגה מוכנה. מצננים שעה לפני ההגשה.

** במתכון אפשר להשתמש גם בדלעות מסוגים שונים או בדלעת מבושלת אבל אני ממליצה על צלויה.

 

 

צרו קשר עם גלי הנדל



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו