פאייה ים תיכונית טבעונית, ללא גלוטן מלאת שמחת חיים
חוץ מהעובדה שהארוחה הזו פשוט כייפית וטעימה, מה עוד תקבלו ממנה?
חלבון מלא מהשעועית+האורז, סיבים, ירקות וחומרים אנטי דלקתיים מהתבלינים.
בראי האנרגטיקה של המזון השעועית תומכת בכליות, באתגרי בעיות הורמונאליות, כאבי גב תחתון ומערכת השתן. האורז מהווה אוכל מאזן וניטראלי.
למתכוני אורז נוספים:
מתכון פאייה ים תיכונית טבעונית וללא גלוטן
מצרכים
2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
2 כוסות גזר מגורד או חתוך לקוביות קטנות
1.5 כוסות אורז מלא שהושרה ללילה
כוס שעועית לימה (אפשר גם רגילה אבל אין על הנימוחות של שעועית הלימה) שבושלה בנפרד במים ללא מלח לפני עד ריכוך קל
חצי כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: כורכום, כמון, פפריקה מתוקה וקינמון
כף מלח (רצוי אטלנטי או הימאלאיה)
הוראות הכנה
בסיר שטוח ורחב נון סטיק מאדים/מטגנים ב-2 כפות שמן זית + 2 כפות מים את הבצל הקצוץ, הסלרי והגזר.
נותנים להם להתבשל 20 דקות על אש קטנה (סיר פתוח) ובוחשים פה ושם.
מוסיפים את האורז המלא והשעועית.
מכסים מים עד מפלס האורז ועוד קצת.
מוסיפים חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית קינמון.
מרתיחים ואז מבשלים עד ריכוך מכוסה על אש קטנה.אם יש צורך מוסיפים קצת מים.
לקראת הסיום מוסיפים כף מלח ונותנים לפאייה לנוח מכוסה עוד כמה דקות.