LiatBook_Migdal
LiatBook_Migdal

אורז בסמטי עם חמוציות

מאת: מעיין שליבו, נטורופטית ומטפלת הוליסטית
האורז שייך למשפחת הדגנים ונחשב לאחד הדגנים הכי בריאים מאחר ואינו מעורר אלרגיות ומתאים לכו-לם, בעיקר למי שסובל מתופעות אלרגניות שונות, בין אם למזון או לחומרים שבסביבה.

איכויותיו המרפאות של האורז נמצאות בקליפה ובנבט, אלו מכילות ריכוז גבוה של אשלגן ודלות בנתרן. האורז עשיר בסיבים תזונתיים החיוניים לעיכול תקין ויציאות סדירות. מכיל הרבה ויטמין E ולכן תורם לניקוי רעלים וייצוב לחץ דם.

כשאוכלים אורז לבן, המקולף מקליפתו ומהנבט, מפסידים את איכויותיו המרפאות. אורז בסמטי מכיל ריכוז גבוה של עמילוז ולכן לאחר הבישול יוצא "אחד אחד" ולא דביק, משך הבישול שלו קצר יותר מסוגי אורז אחרים, הוא מעניק תחושת שובע לזמן ממושך ועוזר לווסת את רמת הסוכר בדם.

מצרכים:

כוס אורז בסמטי
בצל אחד, חתוך לעיגולים
חופן חמוציות
2 שיני שום
כף שמן זית
תבלינים: מלח, פלפל שחור וסומק

LiatBook_Article

אופן ההכנה:

בסיר רחב, מחממים כף שמן זית ומעט מים, מוסיפים את הבצל, חופן נדיב של חמוציות (אפשר גם צימוקים) ו- 2 שיני שום חתוכים לפרוסות. מטגנים קלות לטגן בשמן+מים.
מוסיפים את האורז הבסמטי שנשטף במים וסונן. (לפי היחס הרגיל, כוס וחצי מים על כוס אורז).
לערבב יחד ולתבל במלח, פלפל שחור וסומק.
לאחר הרתחה, מבשלים על אש נמוכה במשך 15-20 דקות.

ניתן להגיש עם סלט ירוק

לאתר של מעיין

השאירו תגובה: