LiveWell_Fly
LiveWell_Fly

חמשת המאכלים המחזקים את המערכת החיסונית ומונעים הדבקות של מחלות חורף

מאת: סוזן באוורמן
זמן קריאה: 2 דקות
שום, כורכום ועוד שלושה כוכבים יכולים לשפר את הבריאות שלכם ושל המשפחה שלכם כבר בחורף הזה
SmartKish_In

"מחלות החורף" מאיימות מידי שנה על ילדים ומבוגרים מפני השפעת, הצטננות, דלקות גרון ועוד, הנגרמים בעיקר במקומות סגורים וחמים כמו: בטיסות, גני ילדים, בתי ספר, ומקומות עבודה, המהווים חממה לחיידקים ומועברים מאדם לאדם ע"י התעטשות ונזלת.

 

טיפים שימושיים ובריאים מדיאטנית קלינית

סוזן באוורמן, דיאטנית קלינית בחברת הרבלייף אומרת: "על מנת שנמנע מהידבקות במחלות החורף, עלינו לחזק את המערכת החיסונית באמצעות תזונה נכונה, שינה איכותית ופעילות גופנית, דרך הוספת מאכלים שיכולים לגרום לנו למזער את הסיכון לחלות".

 

להלן 5 טיפים כיצד ניתן למנוע הדבקות של מחלות חורף:

שום

"האנטיביוטיקה של הטבע", הורג מספר רב של חיידקים שונים, עשיר בנוגדי חמצון המחזקים את הגוף וגם נפוץ מאוד כתרופת סבתא עממית. השום מגרה את המערכת החיסונית שלנו ובכך מסייע לחיידקי הפלורה של הקיבה להגיע לאיזון. על מנת שנפיק ממיטב השום את התועלת יש לחתוך ולאכול אותו חי וטרי על אף ריחו החריף.

כורכומין

כורכום יחזק אתכם בחורף. צילום: RF123

כורכום

פרוש השם בשפות רבות הוא שורש צהוב. מדובר בתבלין שנמצא כמעט בכל מטבח ישראלי ולו המון סגולות רפואיות. הכורכום נחשב ללהיט בקרב שוחרי בריאות וספורטאים הודות לפעולות האנטי אוקסידטיות, אנטי סרטניות והאנטי דלקתיות שבכורכומין המכילות חומרים המחזקים את מערכת החיסון כמו אשלגן, וויטמין סי. ניתן ליטול את שורש הכורכום המיובש, במיצוי נוזלי, באבקה (עם שמן זית) או בכמוסות.

 

ירקות ירוקים

הצבע הירוק מתקשר לצמיחה חדשה ואנרגיה תוססת. העשירו את התפריט בסלטים טריים שבהם מבחר של עלים ירוקים (תרד, חסה, פטרוזיליה, מלפפון וכו'). ירקות בעל פיגמנט ירוק מכילים כלורפיל המשפר את חיידקי המעיים ובכך את בריאותנו, מעניק ברזל ומחזק את מערכת החיסון, מנקה את הגוף מרעלים ותורם לערנות ותחושת אנרגיה.

ירקות ירוקים, שייק ירוק המכיל גם עלים ירוקים הוא דרך מצוינת לקבל הרבה פירות וירקות בארוחה אחת המחליפה ארוחה שתכיל ברוב הסיכויים פחות פירות וירקות

הם יעשו לכם טוב גם בחורף – יהירוקים. צילום: 123RF

 

בצל

הבצל נודע כבעל סגולות רפואיות עוד בזמנים קדומים. מעבר לכך שבצל מוסיף טעם הוא משמש כחומר משמר וגם חיוני מאד לבריאות. הבצל מכיל המון וטמנים, מינראליים, שמנים אתריים, סוכרים, אנזימים, חומצות, חומצות אמינו ועוד התורמים לבריאות הכללית ובחיזוק חיסוני. על אף ריחו החזק והחריף מומלץ לצרוך אותו חי וטרי בשילוב בתוך סלטים או קצוץ עם דבש.

נוגדי חמצון

הם חומרים אורגניים המכונים גם אנטיאוקסידנטים, המנטרלים את נזקי הרדיקלים החופשיים בגוף ומסייעים בעיכוב תהליכי הזדקנות, מניעת מחלות ושמירה על מערכת החיסון. שיזנדרה ונוגדי חמצון מגנים עם התאים מאותם רדיקלים חופשיים. הרבלייף מציעה מוצר הנקרא שיזנדרה פלוס שמכיל את צמח העל שיזנדרה בתוספת ויטמין C, E, בטא קרוטן, וסלניום המחזקים את מערכת החיסון ומגנים על הגוף מפני מתח וזיהום.

חורף חם ובריא

הכתבה באדיבות מומחי התזונה של חברת הרבלייף.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו