טעים להכיר את רוני לוגסי
רוני לוגסי, כוריאוגרפית בינלאומית ואוטוריטה בתחום הפלמנקו, הנמצאת כבר 25 שנה בקדמת הבמה, אשת עשיה שאפתנית שלא עוצרת לרגע. רוני הקימה בכוחות עצמה שני מרכזי תרבות המשלימים זה את זה וחוברים יחד ליצירה אחת גדולה! 'אימפקט' – בתרגום חופשי – כריזמה, נוכחות עוצמה. 'אלמה' בתרגום לספרדית – נשמה. שילוב של כריזמה עם נשמה מתכתבים באופן ישיר ועקיף גם יחד.
בשנים האחרונות, התחילה לחקור בעצמה מה הכוח שמניע אותה מבפנים, מה הייעוד ואיך היא מגשימה את החזון. מתוך החקירה הזו, יצאה ב'הרצגה' – 'סובידה לבידה' – הרצאה בשילוב ריקוד המספרת את סיפור חייה, ממקום של ההעצמה אדירה, המהווה השראה בכל תחומי החיים. בימים אלו, יוזמת רוני יחד עם איילה רוטפוס, אירוע תוכן לנשים וגברים 'טוויסט בעלילה' אשר זוכה להתעניינות רבה. בימי חמישי בבוקר, רוני מגישה את תוכנית הרדיו "ריטמו" (קצב) על הבוקר.
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
דגים מכל הסוגים הם ללא ספק המאכל האהוב עלי, מצד הדג אחד הינו בעל ערך תזונתי ומצד שני בעל טעם טעים וטוב, אני אוהבת את הדג בכל אופן הכנה אפשרי, בתנור, בבישול, נע, בגריל ועוד…
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
בראנץ' עשיר שבן זוגי מכין לנו לשבת בבוקר, כאשר הסוד העיקרי הוא טריות!
הארוחה מורכבת ממגוון רחב של ירקות טריים והרבה ירוק בשילוב שמן זית כתית מעולה, שקשוקה ישראלית פיקנטית, טחינה וחומוס פול ביתיים שיכולים להביא את השלום עם סוריה!
תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
אני פותחת את הבוקר עם קפה רותח ותמר או לחילופין עוגייה ללא גלוטן וסוכר.
לאחר כשעתיים אני אוכלת 2 פתית עם טחינה גולמית וירקות.
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
אני בחרתי להוריד מהתזונה שלי גלוטן וסוכרים. תהליך הגמילה היה קשה מאד, הרגשתי כמו זומבי. אבל, ברגע שהגוף קיבל את השינוי הבנתי באופן מוחשי כמה כובד יש בפחמימות. כיום אני מרגישה קלילה חיונית ורעננה והנפיחות בבטן נעלמה כלא הייתה.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
המאכל שמעלה בי אינסוף זיכרונות וניחוח של בית הוא מאכל מרוקאי הנקרא – טנזיה שהינו תבשיל קדרה עמוק שאמי מכינה בזמנים מיוחדים. וגם לחם מטוגן עם ביצה שסבתא חביבה ז"ל היתה מכינה לי בזמנים שחליתי או נפצעתי והיא שמרה עליי. סבתא הוסיפה סוכר בכדי להמתיק לי את הלחם המטוגן.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
למרות אהבתי לדגים אני בחיים לא אוכל אנשובי, סרדינים פשוט לא נבלע לי…
איזה אוכל תיקחי אתך ליום ארוך ולא צפוי?
ירקות חתוכים, פירות, פירות יבשים פתית וטונה
מה החטא האהוב עליך?
בוטגה ג'יאנגויה – שוקולד איטלקי עם אגוזים שאנו מביאים מחו"ל ואפטר אייט שוקולד עם מנטה.
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
משלבת בין שניהם כי אחד תלוי בשני
מה דעתך על המשפט? "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?
כל כך נכון, ישנם מחקרים רבים על אכילה רגשית המסבירים שאנו אוכלים עם העיניים ויוצרים רעב. אני מאד מתחברת למקום הזה מעולם התנועה והריקוד, התנועה לא מספיקה הריקוד צריך להביא את הפנימיות את התשוקה החוצה.
המתכון המנצח שלך:
סלט שוק מלא בכל טוב
חסה טרייה ושטפה חתוכה לקרעים
חבילת פטרוזיליה- כל המוסיף הרי זה משובח
פטריות חיות חתוכות
גמבות צבעונית (אדומות, כתומות וירוקות)
נבטים
בוטנים ממגוון זנים
טונה איכותית
קוביות טופו מושחמות במחבת
צנוברים וגרעינים שאני קולה קלות עם שמן זית
לזלף שמן זית, לימון מלח פלפל שחור גרוס מעט פלפל חריף קצוץ וטחינה גולמית
בתאבון!