Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

שיקוי פלא לכאבי גרון

מאת: איילת בוקר, המטבח הטבעי
זמן קריאה: < 1 דקה
SmartKish_In

מיץ לימון, שום וכורכום ולסירוגין מי פשתן לטיפול בכאבי גרון

חשוב לטפל מיד וללא דיחוי בכאב גרון, על מנת שלא יתפתח חלילה לזיהום בקטריאלי מסוג סטרפטוקוק. אנשים שמפתחים מעט קשב לגופם יודעים לזהות כאב גרון כשהוא עדיין "בחיתוליו" ואז יש מה לעשות:

לסחוט לימון, להוסיף שן שום כתושה ומעט כורכום – לערבב, לגרגר ואפשר וכדאי גם לבלוע.

אם מתלווה או שנוצרת תחושת יובש בגרון, כדאי לגרגר בנפרד גם מי פשתן – מים ששרו בהם זרעי פשתן כמה שעות (1 כוס מים עם 1 כף פשתן – להשרות ללילה), המים הופכים להיות רוויים בפוליסכרידים מוצילגניים שמסככים את הגרון ובכך מונעים התפתחות של הבקטריה. וכך מגרגרים לסירוגין: לימון, שום וכורכום ואחריהם – מי פשתן. כך עד שחולף הכאב, בד"כ מס' שעות יספיקו.

למידע נוסף אודות כורכום

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו