עוגת בננה
חומרים:
1/3 חבילת חמאה
1/3 1 כוסות סוכר חום
2 ביצים משוקשקות
כוס בננות מעוכות (אפשר פשוט לשים את כל האשכול, למי שאוהב כמובן)
2/3 1 כוסות קמח מלא
2 כפיות אבקת אפייה
מעט מלח
כפית קינמון (למי שאוהב)
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזים קצוצים (מלך, פקאן, לוז ואפילו צנוברים!)
תוספת אפשרית: שוקולד צ'יפס במקום או בתוספת לצימוקים/ משמשים מיובשים חתוכים/ דבלים קצוצות
אופן ההכנה:
מתחילים בתנור- מחממים לחום בינוני ( 180 מעלות)
טורפים את החמאה והסוכר.
מוסיפים את הביצים והבננות ומערבבים היטב.
מערבבים יחד את החומרים היבשים ומוסיפים אותם לבלילה (לעצלנים- אפשר לשפוך הכל כבר לבלילה ולערבב).
מערבבים הכל היטב!
מוסיפים את הצימוקים, האגוזים ואת התוספות אם בוחרים בהן.
אם נראה שהבלילה יבשה מדיי, אפשר להוסיף לה מעט מים/ מיץ/ חלב סויה וכו'.
שופכים ומשטחים בתבנית מרובעת משומנת או ב-2 תבניות ארוכות.
אופים 30-40 דקות, או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא נקי ויבש.
אפשר לאכול כך, אולי קצת לצנן. אפשר גם לצפות בדבש או ציפוי אחר, אם רוצים.
מניסיון, העוגה נאכלת כל כך מהר שעד שחושבים על הציפוי כבר לא נשאר מה לצפות.


