במיה שילדים אוהבים
המרכיבים
1/2 ק“ג במיה
2 עגבניות
1 כפית מלח ים אטלנטי גס
1 כף שמן זית
1 כף מיץ מלימון סחוט (אפשר בלי)
אופן ההכנה
להכנת תרמילי הבמיה, בעזרת סכין קטנה ומעוגלת (טורנה) מגלפים את העוקץ הנמצא בקצה העליון של התרמיל, המחובר לצמח. בגילוף מסירים שכבה בעובי כ 1- מ“מ בלבד, כדי שהזרעים הלבנים שבתוך התרמיל לא ייחשפו. פעולה זו מאפשרת לשלוט ברמת הריריות של התבשיל. לאחר הקילוף שוטפים היטב את תרמילי הבמיה במים זורמים.
חותכים את העגבניות לרבעים ומניחים בסיר רחב, מפזרים מעל את הבמיה, מוסיפים מלח ים ו 1/2- כוס מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש, מבשלים 40 דקות. הבמיה והעגבניות אמורות להתבשל בתוך הנוזלים של עצמן, אך אם חסרים נוזלים, ניתן להוסיף מים. בסוף הבישול מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, כדי לא לפגוע בערכם התזונתי בשל הבישול. את העגבניות אפשר להחליף בשני בצלים סגולים בגודל בינוני.
המתכון באדיבות ג'סיקה הלפרין (Dip.Ac) מטפלת ברפואה סינית ושפית ואייל שפרינגר מייסד אתר ושיטת TEF ומנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית