ביסקוטי טעים ופריך
מאת: שפית עינת מזור
זמן קריאה: < 1 דקה
המרכיבים:
140 גרם קמח כוסמין או קמח ללא גלוטן
60 גרם סוכר קוקוס או 3 כפות סילאן לא ממותק
3 גרם סודה לשתייה
2 גרם מלח
80 גרם ביצים או רבע כוס + 1 כף רסק תפוחים
3גרם תמצית וניל
זסט מלימון
50 גרם אגוזי לוז עם קליפה,שלמים
50 גרם שקדים עם קליפה
25 גרם פיסטוקים שלמים
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את היבשים (כולל זסט) במהירות איטית עד לקבלת תערובת הומוגנית.
2. מוסיפים את הביצים/ או תפוחי עץ, השקדים, הפיסטוק ואגוזי לוז ומערבבים דקה נוספת במהירות איטית, עד שמתקבל בצק אחיד. מגלגלים לגליל.מקררים כחצי שעה. אופים 180 מעלות למשך 30-35 דקות. מקררים לחלוטין ופורסים בסכין משוננת לעובי 3-4 ס"מ.מחזירים לתנור לייבוש ל15 דק נוספות.