barimax1125_Fly
sujok_Fly

סלט בורגול

מאת: ורד לב נטורופתית N.D
זמן קריאה: 2 דקות
GOODMUV_IN

מאכלים עם בורגול הם קלים מאד להכנה ומתאימים במיוחד כשאין לנו הרבה זמן להכין ארוחה, או כשבא לנו משהו לא כבד ומבושל, אלא קליל וקייצי.
כמובן שאני ממליצה על שימוש בבורגול מלא- יש למצוא בחנויות טבע, המוכן מסולת שמקורה בחיטה מלאה.
אין מה להשוות מבחינת הערכים התזונתיים לבורגול ממקור של חיטה לבנה. החל מהסיבים התזונתיים וכלה בתכולת הויטמינים והמינרלים.
בכדי להכין את הבורגול מספיק להשרותו במים רותחים לזמן מה, עד שכל המים נספגים והבורגול מתרכך. אפשר לחלופין להשרותו במשך זמן רב יותר (כמה שעות טובות, לילה) במים בטמפרטורת החדר, או לבשל על האש מעט כדי שיהיה מוכן מהר יותר.

חומרים:

כוס בורגול מלא יבש
2 עגבניות בשלות, או חופן עגבניות שרי- חתוכות
חופן קצוץ מכל סוג של עלים ירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, בזיליקום, רשד, שמיר
שן שום קצוצה
בצל קטן קצוץ
חופן אגוזי מלך / פקאן קצוצים
חופן זרעי חמניות/ דלעת
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, זעתר
שמן זית לתיבול
מעט חומץ בלסמי
אפשרות לתוספות: ריבועי חלומי מטוגנים, חופן צימוקים כהים קצוצים, תאנה מיובשת קצוצה

אופן ההכנה:

משרים את הבורגול במים רותחים כ-10 דקות, עד שהמים נספגים והבורגול מתרכך.
בקערה מערבבים את כל החומרים יחדיו היטב ומגישים.
בכדי לתת לתינוקות וילדים רצוי לא להכין עם האגוזים והזרעים!
ממליצה מאד על התוספות ועל ערבוב של כמה שיותר סוגי עלים ירוקים!!!


מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו