עוגת סילאן חגיגית וטבעונית מקמח כוסמין מלא
מאת: נטלי שוינקלשטיין
זמן קריאה: < 1 דקה
מתאים לתבנית חור עגולה 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
המרכיבים
- 4 כוסות קמח כוסמין מלא / חיטה מלאה
- 2 כוסות סילאן 100%
- 1 כוס ושליש מים רותחים
- 2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתייה
- 3 כפיות אבקת קינמון
- 4 כפות שמן זרעי ענבים
- חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את החומרים היבשים ואז מוסיפים את הרטובים. מערבבים היטב עד למרקם חלק.
משמנים את התבנית ושמים את תכולת המלית ומעבירים לאפייה.
תבנית חור עגולה לאפות 45–50 דקות או כאשר קיסם יוצא יבש. תבניות אינגליש קייק לאפות כ-20 דקות או כאשר קיסם יוצא יבש.
לאחר האפייה נותנים לעוגה להצטנן לגמרי, הופכים אותה ומזליפים מעליה סילאן בעזרת מזלג.
* לעוגת אינגלייש קייק בודדת השתמשו בחצי מהכמויות הרשומות במתכון.
* העוגה בהשראת המתכון של אנונימוס.
נטלי שוינקלשטיין, נטורופתית טבעונית, מומחית לרפואה טבעית למשפחה