LiveWell_Fly
Bari15_Fly

לא צריך חופשה בתאילנד

מאת: ד"ר מרדכי הוכברג, Ph.D תזונאי, עורך תזונה פלוס
זמן קריאה: 2 דקות
הוא מכיל הרבה ויטמין C ולכן מאיץ תהליכי ריפוי, יעיל נגד דלקות, מחזק עצמות ועוזר לעיכול של חלבונים. 8 סיבות טובות לאכול אננס טרי בלי לנסוע לחופשה בתאילנד

צילום: pixabay

SmartKish_In

האננס, בן למשפחת הטרופיים, הוא כבר מזמן לא פרי שאוכלים רק בחופשות אקזוטיות בתאילנד. הוא גדל בישראל במשך כל השנה וקיץ הוא זמן מצוין לאכול אותו ולהכין ממנו קינוחים טעימים שלא דורשים תוספת סוכר, שכן הוא ניחן במתיקות רבה, יש שיאמרו אף רבה מדי.

האננס הינו צמח בן משפחת הברומליים והוא  היחיד בן משפחה זו שנחשב לצמח מאכל. פרחים רבים של הצמח מתאגדים להם יחדיו ויוצרים את הפרי כפי שהוא מוכר. לפרי זה אין הבשלה מאוחרת, כלומר ברגע שהוא נקטף נפסקת הבשלתו.

איך מזהים פרי אננס בשל ? לפי ריחו יותר מאשר לפי צבעו. פרי האננס מאוד טעים, אבל זו איננה התכונה היחידה שלו. יש לו ערכים בריאותיים רבים. הנה הבולטים שבהם.

1. אננס מסייע לעיכול ובייחוד לעיכול חלבונים. בפרי האננס מצוי אנזים בשם ברומלין, אנזים שעוזר לפירוק חלבונים. פעולתו זו היא למעשה התרומה העיקרית שלו כעזר לעיכול ועל כן מומלץ לאכול חלבונים עם מעט אננס. למשל לאכול סטייק וללגום מעט מיץ אננס.

2. הברומלין המצוי באננס מאוד עוזר גם נגד מצבים דלקתיים. אכילה קבועה של לפחות חצי כוס מפירותיו מדי יום מביאה להקלה רבה בכאבים הנגרמים מאוסטיאוארתריטיס. אננס מביא תועלת רבה גם בטיפול בדלקת מפרקים שגרונית. אננס גם מאוד מסייע כטיפול אחרי ניתוחים. במצבים כאלו הוא מצמצם דלקות ונפיחויות של אחרי הניתוח. טיפול עם ברומלין יעיל מאוד גם נגד כל מיני חבלות ספורט.

3. בפרי האננס יש כמות רבה של מנגן. מנגן הוא מינרל חיוני לחיזוק של העצמות והרקמות החיבוריות. בכוס אחת של פלחי אננס יש 75% מכמות המנגן היומית דרושה לאדם. יש בכך חשיבות מיוחדת עבור זקנים, אצלם העצמות פריכות ושבירות יותר מאשר אלו של צעירים.

4. מיץ אננס ידוע גם גם כקוטל תולעי מעיים.

5. בהיות האננס עשיר בוויטמין C ובזכות הברומלין שבו, הוא גם עוזר לסילוק ליחות מהגרון. במצבים של הצטננות ושיעול הוא מאוד עוזר לניקוי דרכי הנשימה.

6. בזכות ויטמין C שבו אננס עוזר גם לבניית קולגן בגוף ולטיפול בבעיות שונות כמו הורדת רמות כולסטרול, ניצול טוב יותר של הברזל שבמזון והתמודדות בפני מחלות חיידקים ומחלות ויראליות שונות. השילוב של ברומלין וויטמין C  המצויים בפרי מאיצים את תהליכי הריפוי של הגוף. אננס גם מסייע לבריאות הפה והחניכיים ומצמצם את הסיכון לסוכרת ולאירוע מוחי. חשוב לציין כי תועלת זו נובעת רק מאכילת אננס חי וטרי. בשימורי אננס לא נותרים כמעט ברומלין וויטמין C

7. אננס טוב גם ללב: הוא מצמצם את קרישיות הדם ובכך עוזר למניעת יצירת סתמים בעורקים.

8. בחילות הריון: אננס מסייע נגד בחילות מהן סובלות נשים עם תחילת ההריון. במצבים כאלו מומלץ לאכול ממנו ביחד עם מספר אגוזים.

 

קינואה עם אננס וצ'ילי של איילת נוה בוקר

חומרים:

2   גזרים חתוכים לרצועות דקות
1   אננס פרוס לרצועות דקות
מיץ מלימון גדול (כרבע כוס)
מעט מלח ים אטלנטי
חצי כפית צ'ילי
חצי כפית זרעי כוסברה טחונים
מעט גרד של קליפת לימון
1  כוס קינואה
3  כפות שמן זית
2  כפות שומשום שחור

אופן הכנה:

משרים את הגזר והאננס במעט מלח ומיץ הלימון, מוסיפים את התבלינים וקליפת הלימון ומניחים בצד כ – 15 דקות.

מבשלים את הקינואה ב – 2 כוסות מים עד רתיחה, מנמיכים אש ומבשלים 10 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל – 10 דקות נוספות.

מעבירים לקערה עד שתתקרר. מוסיפים לגזר והאננס, מוסיפים את השומשום השחור, מערבבים היטב.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו