מתכון מרק קובה סלק טבעוני ללא גלוטן
המרכיבים למילוי
1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות קצוצות גס
1 בצל קצוץ דק מאוד
3 שיני שום פרוסות
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות גרעיני חמניה לא קלויים
¼ כוס אגוזי מלך טבעיים לא קלויים וקצוצים
½ כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי
¼ כפית אגוז מוסקט
הכנת המילוי
1. מכניסים את השום, האגוזים, הגרעינים והפטרוזיליה למעבד מזון ומפעילים בפולסים קצרים כדי לקבל עיסה עם מרקם נגיס.
2. מחממים מחבת גדולה עם 1 כף שמן זית. מאדים את הבצל במשך כ-5 דקות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות.
3. מורידים מהאש, מעבירים למסננת ומצננים. מסננים כמה שאפשר את הנוזלים שלא ירטיבו לנו את התערובת ויקרעו את הקובה.
4. מוסיפים את התערובת ממעבד המזון, מתבלים, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
המרכיבים לקובות
1 כוס אורז מלא מושרה 3-4 שעות במים ומסונן
½ כוס קמח חומוס
2 כוסות מים
½ כפית מלח
הכנת האורז
בסיר שמים את האורז המים והמלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהמים נגמרים והאורז רך. שמים את האורז המבושל יחד עם קמח החומוס במעבד מזון וטוחנים לעיסה אחידה.
הכנות הקובות
לוקחים מתערובת האורז המבושל כדור בגודל של כדור פלאפל. יוצרים בו גומה קטנה ומרחיבים אותה עד שנוצרת מעיין קערה קטנה בעובי של 1/2 ס"מ.
ממלאים אותה בכפית מהמילוי, וסוגרים אותה לקובה. מניחים את הקובה על צלחת שטוחה.
למרק סלק
1 סלק בינוני שטוף ומגורד בפומפייה גסה
2 שיני שום פרוסות
1 בצל סגול חצוי ופרוס לפרוסות דקות מאוד
1 גזר מגורד
1 עגבנייה בשלה ומגורדת
1 כף שמן זית
גרידה ומיץ מחצי לימון
½ כפית מלח
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
½ כפית זרעי כמון טחונים
1 כפית כורכום
½ כפית הל טחון (אופציונלי)
6 כוסות מים
הכנת המרק
1. מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את זרעי הכוסברה הטחונים ואת זרעי הכמון הטחונים ומאדים כדקה תוך כדי ערבוב עד שהם מעלים ניחוח.
2. מוסיפים את רצועות הבצל ומאדים במשך כ-5 דקות, עד שהן מתרככות והופכות שקופות.
3. מוסיפים את הסלק, הגזר והעגבנייה ומערבבים. מתבלים במלח, הל וכורכום ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות. מוסיפים קליפה מגורדת ומיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול.
4. מגבירים את הלהבה מתחת לסיר המרק, כך שהמרק יבעבע היטב.
5. מעבירים את הקובות הממולאות בעדינות למרק המבעבע ומבשלים כ-20 דקות עד שהבצק מבושל וספוג טעם.
6. מעבירים לצלחות הגשה עם מי המרק ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.
ענת גרינברג – נטורופתית מוסמכת ומנחת סדנאות בישול בריא ותזונה נכונה