SmartKish_Fly
LiveWell_Fly

בישול איטלקי בריא

מאת: מערכת אתר EatWell
זמן קריאה: 6 דקות
להלן כתבה נוספת בסדרת הכתבות שאני עורכת לאחרונה בנושא "סדנאות בישול בריא" והפעם, בני נחמני, שף טבעי ונטורופת, יעביר לנו סדנת בישול איטלקי בריא.
Bari15_In

כפי שהבטחתי ועוד לא אמרתי די, אני ממשיכה ברצף הכתבות שאני עושה לאחרונה אודות סדנאות בישול בריא והפעם – בישול איטלקי בריא! כן, כן, קראתם נכון…יש דבר כזה!

בטח כמוני, כשאתם חושבים על אוכל איטלקי הדבר הראשון שעולה בראשכם זה פיצה, פסטה מוקרמת או שלל קינוחים מתוקים ומשמינים, אז מה כבר יכול להיות בריא באוכל איטלקי ואיך זה יכול להגיע גם למטבח שלכם…כל זאת תוכלו לקרוא בכתבה לפניכם בליווי מתכונים היישר מן המטבח האיטלקי.

בראש ובראשונה וכפי שאני נוהגת לעשות, אציג בפניכם את השף המהולל בני נחמני, יוזם ומעביר הסדנא בפועל שאחראי על כל המתכונים בכתבה ועל הידע והמיומנויות הנפלאות שרכשתי במהלך הסדנא, שהתקיימה בהדרכתו.

בני נחמני- שף טבעי

בני נחמני הינו שף טבעי ונטורופת, המעביר סדנאות בישול בריא באופן פרטי ובקבוצות, בביתו שבכפר סבא או בבית הלקוח.

בילדותו, גדל בני בארה"ב בבית צמחוני ולאב הומיאופת שהקפיד לחלחל לבנו את רזי התזונה הנכונה והקשר שלה לגוף בריא. באופן טבעי, הובילו אותו חייו ללימודי הנטורופתיה, ואהבת המטבח הובילה אותו להתעמק ברזי הבישול בכלל ובמטבח הבריא בפרט.

מורתו הראשונה של בני הייתה סבתו האיטלקייה. ניחוחות המטבח, התשוקה והאהבה לבישול חלחלו עמוק בנשמתו ועד היום ניכרת השפעתם על האופן בו הוא מבשל ומשתמש בתבלינים טריים וחומרי גלם משובחים. עם השנים והניסיון, השכיל בני להבין כי אוכל הוא אומנות שלדבריו, חייב לעורר את כל החושים. "המראה האסתטי, הניחוח המשכר והטעם הממכר הינם שילוב מנצח לכל חוויה קולינארית".
לאחר שירותו הצבאי, התשוקה לבישול הובילה אותו לעבוד במסעדות שונות בת"א תוך עיקרון מנחה שמכל אחד אפשר להשכיל וללמוד וכך התקדם לאט ובהדרגה.

כיום, הוא משלב בין אהבתו הגדולה לחדוות הבישול לבין הניסיון והידע הרב שצבר בחייו בנושא מזון בריא ואורח חיים נכון. בני מקיים סדנאות בישול בריא חווייתיות המשלבות הקניית מיומנויות בישול בסיסיות וכלים מעשיים ליישום תזונה בריאה באורח החיים שלנו ושל משפחתנו. בני מאמין כי הדרך לבריאות ולאושר היא דרך האוכל וסבור כי  "תוך שינויים קלים בתזונה ובהרגלי האכילה שלנו, נוכל לעשות צעד ענק בשמירה על בריאותנו הפיזית והנפשית".

בני נחמניסדנאות הבישול של בני

בסדנאות של בני מובטח לכם באחריות כי תיהנו מאווירה קסומה, נינוחה ואינטימית. תחוו את חווית הבישול הבריא והפשטות בהכנתו, המלווה בניחוחות עשבי תיבול טריים, תבלינים שונים וחומרי גלם משובחים.
הסדנאות מותאמות לצרכי הלקוח (סוגי הסדנאות המוצעות הן המלצות בלבד וניתן לשנותם) ונערכות באווירה נעימה, אלגנטית, ביתית וחמה או בביתכם, בטבע ובכל מיקום אחר לבחירתכם.
משך כל סדנא הינה שלוש שעות, כאשר בסיומה מקבל כל משתתף חוברת מידע, המפרטת את עקרונות הבישול הבריא ובנוסף, טיפים ומגוון מתכונים.

סדנת בישול- 17.2.2010

ברצוני לשתף אותכם בחוויה האישית שעברתי בסדנת הבישול האחרונה בה השתתפתי. בסדנא השתתפו כ- 7 אנשים כאשר בתחילה כל משתתף קיבל חוברת מפורטת ומושקעת שהכין בני מבעוד מועד, איתה פתח את הסדנא. בחוברת הובא בפנינו ידע תיאורטי בסיסי וחשוב להבנת אבני היסוד לתזונה בריאה ולהכנת מתכונים פשוטים בעלי ערך תזונתי גבוה. דוגמא לתכנים שהועברו: ממה מורכב המזון שלנו, מהם אבות המזון ומהם סיבים תזונתיים, קבוצות המזון השונות, דרכי הנבטה ועוד.

כעבור כחצי שעה של מבוא תיאורטי שהכניס אותנו לאווירה של בישול בריא, עברנו למלאכת הבישול עצמה שלשמה התכנסנו. בתחילה, נחלקנו לקבוצות קטנות, כאשר כל קבוצה (זוג/ שלישייה) היתה אחראית על הכנתו של מתכון מסוים (שחולק לנו בכתב כמובן). תוך כדי הכנה כייפית של המתכונים השונים (כמו בצק לפסטה!) יכולנו לעבור בין קבוצה לקבוצה ולהתנסות בהכנתם של כלל המתכונים וללמוד אחד מהשני תוך כדי טיפים, צחוקים וסיפורים אישיים.

לטעמי, אחד היתרונות הבולטים בסדנאות של בני הוא מרחב הפעולה שהוא מעניק למשתתפים כאשר הוא סומך עליהם בהכנת המתכונים, (שכתובים בבהירות ופשטות) ודואג לעבור בין הקבוצות ולתת טיפים ודגשים לידע כללי ולהצלחת המתכונים.

בסיום מלאכת העשייה, התכנסנו לארוחה איטלקית חגיגית, פרי ידינו כמובן, סביב שולחן ערוך כיד המלך ומלא בכל טוב. הרמנו כוסית של קוקטייל בליני לחיים, רעבים ונרגשים לטעום את אשר למדנו ועמלנו להכין – פשוט תענוג לחיך ולבריאות!

לסדנאות וקורסים לבישול בריא היכנסו לאתר של בני: www.teva-chef.com      

 

שלכם.
לירז

 

 ונעבור למתכונים…

פסטו

חומרים:

2- צרורות גדולים של בזיליקום
1-שן שום
שמן זית
מלח, פלפל
אפשר לגוון באגוזי מלך או צנוברים

אופן הכנה:

מפרידים את עלי הבזיליקום, מכניסים למעבד מזון עם השום והצנוברים או האגוזים ומפעילים. מזליפים לאט את השמן עד שמתקבל מרקם אחיד ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

אנטיפסטי

(יש לחמם תנור לחום בינוני גבוהה)

חומרים:

2 – פלפלים מכל צבע
2 – קישואים בינוניים חתוכים לטבעות
1 – חציל פרוס ומומלח
3 – בצלים סגולים
8 – שיני שום קלופים
תימין, אורגנו, נענע
מלח ופלפל
שמן זית
מיץ למון מלימון אחד
חומץ בלסמי

אופן הכנה:

1. במגש הראשון נניח את הפלפלים חתוכים לרצועות בעובי של שלושה סנטימטרים עם הקליפה כלפי מעלה, הבצלים חתוכים לפלחים, להזליף בעדינות שמן זית ולזרות מלח ופלפל. מניחים כמה ענפים של תימין ואורגנו מעל ומטפטפים על הכל מעט חומץ בלסמי. מכניסים לתנור שחומם מראש עד שהפלפלים מתחילים לקבל צבע.

2. במגש השני נסדר את הקישואים. להזליף מעט שמן זית ולהכניס לתנור שחומם מראש. כשהקישואים יקבלו צבע, אך לא יהיו רכים מדי, להעביר אותם לקערה, לקצוץ נענע ולפזר מלח, פלפל ושמן זית לפי הטעם ולערבב.

3. במגש השלישי נסדר את החצילים אך קודם יש לשטוף אותם מהמלח, מורחים שמן זית ומסדרים במגש וזורים מלח ופלפל. מניחים על החצילים כמה ענפים של תימין ואורגנו, מכניסים לתנור שחומם מראש עד שהחצילים מקבלים צבע, הופכים את החצילים ומכניסים שוב כדי שגם הצד השני יקבל צבע, מוציאים מסדרים יפה את האנטיפסטי על צלחת הגשה.

טורטליני במילוי גבינה ובזיליקום

חומרים:

500 גרם – קמח
5 – ביצים
גבינת עיזים קשה (לא למריחה)
צרור בזיליקום
מלח פלפל
פירורי לחם
5 – עגבניות
2 – רסק עגבניות ללא חומר משמר
4 – שיני שום
2 – כפות עלי תימין קצוץ
1 – בצל
שמן זית

אופן הכנה:

1. הכנת הבצק:
טורפים את הביצים ומערבבים היטב עם הקמח, לשים עד לקבלת בצק אחיד גמיש וקצת קשה בערך כחמש דקות.

2. הכנת המלית:
קוצצים את הבזיליקום דק, מערבבים עם הגבינה ופירורי הלחם ומתבלים במלח ופלפל.

3. הכנת הרוטב:
קוצצים את הבצל דק מאוד, כותשים את השום, חותכים את העגבניות לקוביות גדולות וטוחנים את העגבניות במעבד מזון.

4. מחממים שמן זית במחבת או סיר, מאדים את הבצל מספר דקות עד שישקיף ומוסיפים את השום. לאחר כמה דקות מוסיפים את התימין והעגבניות.
כאשר הכל מגיע לרתיחה, מוסיפים את הרסק ומתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מצטמצם מעט.

פטוצ'יני

חומרים:

חותכים את בצק הפסטה לרצועות בעזרת המכונה.
שמן זית
שום כתוש
עגבניות שרי
בזיליקום טרי
עגבניות מיובשות
פטרוזיליה
מלח
צ'ילי גרוס

אופן הכנה:

1. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת העגבניות המיובשות לרצועות דקות.

2. קוצצים את הפטרוזיליה ואת הבזיליקום.

3. מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את השום, העגבניות המיובשות והשרי, ואת עשבי התיבול והצ'ילי ומטגנים בעדינות מבלי להשחים את השום.

4. מוסיפים את הפסטה ומערבבים על אש גבוהה, ממליחים ומגישים.

*אם הפסטה יבשה מידי ניתן להוסיף מעט יין לבן או ממי הבישול של הפסטה בזמן הערבוב.

פוקצ'ה

חומרים:

1 – ק"ג קמח מלא
1 – כף סוכר
8 – כפות שמן
2 – ענפי רוזמרין טרי
כ – 2 כוסות מים פושרים
מלח אטלנטי
2 – כפות שמן זית מעורבבים ב-2 כפות מים וכף 1 שום כתוש

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן, המלח והרוזמרין ומתחילים להוסיף בהדרגה את הנוזלים תוך לישה. מעבדים את הבצק בידיים עד שהוא חלק וגמיש (אפשר על משטח מקומח או בתוך קערה).

2. מכסים את הבצק במגבת לחה ומשהים לתפיחה במקום חם עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. לשים את הבצק חמש דקות נוספות ומשהים כחצי שעה לתפיחה נוספת.

4. מחלקים את הבצק ל 2 חלקים ומשטחים אותם בידיים על משטח עבודה מקומח, לעיגולים בקוטר של 25-30 ס"מ

5. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים את הבצק המחולק בתבנית, משהים לתפיחה נוספת של חצי שעה.

6. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).

7. מפזרים על הבצק את המלח האטלנטי ויוצרים בו גומות בקצות האצבעות. יוצקים את שמן הזית המעורבב במים ושום כתוש מלמעלה ואופים כ-25 דקות עד הזהבה.

פנקוטה

חומרים: (ל-6 מנות בנפח 1/2 כוס)

1/2 1- כוסות (375 מ”ל) חלב
2 – כפיות (7 גרם) אבקת ג’לטין
2 – גביעים (200 גרם כל אחד) יוגורט ביו 3%
1/3 – כוס (115 גרם) דבש
גרגירים ממקל וניל אחד
2 – חבילות תותים
חומץ בלסמי
פלפל שחור
(*יוגורט ודבש מחליפים את השמנת המתוקה והסוכר למען הבריאות).

אופן הכנה:

1. יוצקים חלב לסיר, זורים מעל אבקת ג’לטין ומשהים כ-10 דקות. מחממים את החלב עם הג’לטין כ-5 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה ומבלי להגיע לרתיחה. מסירים מהאש.

2. מערבבים יוגורט, דבש וגרגרי וניל בקערה, מוסיפים חלב חם ומערבבים. יוצקים לתבנית סיליקון שקעים או לכלי אלומיניום אישיים חד-פעמיים, מכסים בניילון נצמד ומקררים 6 שעות לפחות.

3. למרק התותים
טוחנים את התותים ומוסיפים מעט חומץ בלסמי ומעט פלפל שחור תוך כדי טחינה.
הופכים את הגביע לתוך כלי ההגשה, יוצרים חור קטן בתחתית בעזרת קיסם ושולפים בעדינות את גביע האלומיניום.

4. מוזגים את מרק התותים מסביב לפנקוטה ומקשטים  בלואיזה או נענע טרייה קצוצה דק מאוד.

קוקטייל בליני

חומרים:

1 – ליטר נקטר אפרסקים – קפוא במקפיא יום מראש
½ – בקבוק שמפניה, יין נתזים או פרוסקו איטלקי
1 – כוס רום
מעט יין קיאנטי או יין אדום אחר – לעיטור הבליני

אופן הכנה:

1. פורסים בעזרת סכין פרוסות מהנקטר הקפוא, מורידים את הנייר העוטף ומכניסים ½ מהכמות לבלנדר.

2. מוסיפים ½  מכמות הרום ומפעילים את הבלנדר עד אשר מתקבל מרקם ברד אחיד וקטיפתי.

3. בתחתית כוס שמפניה צרה וארוכה מוסיפים מעט מהקיאנטי (כ-2 כפות), מעל יוצקים את הבליני וחוזרים על הפעולה עם יתרת החומרים.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו