טגאטוז
טגאטוז הוא שחקן חדש יחסית בשוק הממתיקים. היצרנים שלו טוענים כי הוא קיים באופן טבעי במוצרי חלב מחוממים, אולם הטגאטוז המעובד הוא מולקולה שונה לגמרי מזו שבגרסה הטבעית יותר (שהרי מוצרי חלב מחוממים הם לא בדיוק טבעיים). משווקים אותו כבעל הרכב כימי זהה לזה של הפרוקטוז, אך ההרכב המופיע על בקשת הפטנט שלו דומה לזה של סוכר כוהלי. שוב משתמשים בתיאור מרכיבים שגוי כדי לבלבל את הצרכנים.
טגאטוז עדיין אינו זמין לשימוש בארה"ב כממתיק, אך הוא אושר על ידי ה-FDA כ"בטוח בדרך כלל" לשימוש במשקאות, במוצרי קוסמטיקה, במזון מעובד, במשחות שיניים ובתרופות. ניתן למצוא את שמו על תוויותיהם של מספר מוצרים "ללא סוכר", כגון ™Naturalose (נטוראלוז), שם המותג של היצרן הגדול ביותר שלו – ספריקס (Spherix).
טענות ליתרונות בריאותיים
טגאטוז משווק כממתיק דל פחמימות עם יתרונות בריאותיים רבים. טוענים שהוא עוזר להפחית עליות חדות ברמות סוכר בדם אצל סוכרתיים, לשפר את הפחתת המשקל ואפילו להילחם בחורים בשיניים ובריח פה. יש גם טענות שהוא יכול לעזור במניעת סרטן המעי הגס ובהעלאת רמות הכולסטרול הטוב בדם. בטענות לגבי החורים בשיניים יש מידת מהימנות מסוימת, אך להוכחת שאר הטענות עדיין נדרשים מחקרים.
ענייני בטיחות
טגאטוז אינו שונה משאר הסוכרים הכוהליים בכל הקשור בענייני בטיחות ויש לו אותן השפעות לוואי על מערכת העיכול.