LiveWell_Fly
Bari15_Fly

פרוקטוז

מאת: ד"ר ג'וזף מרקולה וד"ר קנדרה דגן פירסל מתוך הספר הונאה מתוקה בהוצאת פוקוס
זמן קריאה: < 1 דקה

(123RF) ויטמין C מפירות

Jeliat_In

פרוקטוז הוא חד-סוכר טבעי שמופיע בטבע בכל מיני מזונות, אך בעיקר בפירות. אולם, כשמשתמשים בו כממתיק בצורת אבקה, או כסירופ תירס, הוא עובר עיבוד בדרגה גבוהה. הפרוקטוז המופיע ברשימת המרכיבים של מוצרים רבים מיוצר בדרך כלל מסירופ תירס או מסלק סוכר. מכיוון שהוא נספג לדם בקצב איטי יותר מן הגלוקוז, הוא אינו גורם לאותה מידה של קפיצות גבוהות ברמות הסוכר בדם וברמות האינסולין.

לכאורה הממתיק הזה עדיף על סוכר פשוט אחר, אך למעשה הוא עלול להיות הממתיק 'הטבעי' הגרוע ביותר. מומלץ להימנע מפרוקטוז כממתיק מכיוון שהוא גורם כמה בעיות דומות לאלה שגורם סירופ התירס עתיר הפרוקטוז:

הוספת משקל והשמנת יתר

רמות גבוהות של טריגליצרידים (שומנים בדם)

יתר לחץ דם

התנגדות לאינסולין

היפרגליקמיה

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו