סירופ אורז חום
מאת: ד"ר ג'וזף מרקולה וד"ר קנדרה דגן פירסל מתוך הספר הונאה מתוקה
זמן קריאה: < 1 דקה
סירופ אורז חום הוא ממתיק אסיאתי מסורתי המיוצר על ידי עישון אורז חום באמצעות אנזימים כימיים שמפרקים את העמילן הטבעי. אחרי הפירוק החומרים עוברים צנטריפוגה, סינון וטיהור עד לקבלת הדקסטרוז. תהליך זה מזקק את סירופ האורז החום כמעט מכל מרכיביו התזונתיים. סירופ סוכר חום הוא ברובו מלטוז, ומתוק במחצית מהסוכר, כך שהוא טוב יותר מסוכרוז בכל הקשור להעלאת רמת הסוכר בדם.
שימוש בסירופ אורז חום
אפשר להשתמש בסירופ אורז חום כמעט בכל מתכון שמצריך סוכר, דבש, סירופ תירס, סירופ מייפל או דבשה, אך בשל תכולת המים הגבוהה שבו, קשה לאפות איתו. כתחליף לסוכר במתכון יש להשתמש ב-¼ כוס סירופ אורז חום במקום כוס סוכר, ובמקביל להפחית ¼ ספל של נוזל אחר שדרוש במתכון. יש לשמור את הסירופ במקום קריר ויבש.