Elima_01

Powered by WP Bannerize

KESHET

Powered by WP Bannerize

7 מיתוסים על בריאות שהגיע הזמן לנפץ

מכללת אילמה
מאת: - המכשירה יועצי רפואה טבעית בתכנית לימודים מהפכנית על בסיס 15 שנות ניסיון, אלפי מטופלים והצלחה מוכחת בריפוי מחלות על ידי שינוי אורח חיים
גדלנו על המשפטים האלה. האמנו בהם בכל ליבנו. כעת הגיע הזמן לבחון אותם מחדש, לאור הידע והניסיון הנצבר בתחום הרפואה הטבעית
אדם מסתכל למעלה על העצים, אילמה, המכללה לרפואה טבעית בדרך היהדות

מאמר שני בסדרה

מיתוס מס' 1: חיידקים גורמים למחלות

הרפואה המערבית הפכה את החיידק לאויב הגדול שלה. האם זו האמת?
לא במקרה קוראים לזה "תיאוריית החיידקים"  – מכיוון שמעולם לא הוכח שחיידקים גורמים למחלות (למעשה, לא מעט מדענים אמיצים כבר הוכיחו את ההיפך).

זה לא מפריע לרפואה להמשיך ולהילחם ביתר שאת באויב הגדול.

הרפואה הטבעית מתייחסת לחיידקים בצורה שונה לחלוטין.

בואו נתסכל על התפקיד של החיידקים –  פעולת החיידקים בטבע היא לפרק תאים מתים ולהחזירה חזרה לאדמה. ברפואה הטבעית תהליך זה נקרא: מעגל יסודות הטבע.

מתי החיידקים נכנסים לפעולה?

כאשר הם מזהים בגוף רקמה פגועה שסיימה את תפקידה.  כשרקמה נפגעת בתוך הגוף, החיידקים יפרקו רק את הרקמה הפגועה על מנת לפנותה מחוץ לגוף וזה יוצר אצלנו תחושת כאב. החיידקים לא פוצעים רקמות חיות!

שורה תחתונה:

שימוש בתרופות שתוקפות את החיידקים, כגון אנטיביוטיקה, עוצר את תהליך ניקוי הגוף ומקשה על הריפוי. אז תנו לחיידקים לחיות…ולעשות את פעולת הריפוי שאותה נועדו לעשות.

מיתוס מס' 2: לשתות הרבה מים זה טוב לבריאות

מים זורמים מברז המטבח

 

מגיל צעיר מספרים לנו שזה בריא לשתות מים ושצריך להקפיד לשתות לפחות 8 כוסות מים ועוד מיתוסים כאלו ואחרים. האמת על פי הרפואה הטבעית מנוסחת בצורה נפלאה על ידי הרמב"ם שאמר: "אכול רק כשאתה רעב ושתה רק כשאתה צמא".

לרובנו מנגנון הצמא השתבש במהלך השנים ואנחנו שותים כי צריך ולא כי אנו צמאים.

על מנת שהגוף יוכל לפנות פסולת בקלות, כמות הנוזלים בגוף צריכה להיות מתואמת עם כמות חומרי הפסולת שבגוף, כך שהגוף יוכל להפריש את הרעלים בקלות.

מכאן נובע, שככל שכמות החומרים המזיקים שנכנסת לגופנו דרך המזון יותר גדולה, כך עלינו לשתות יותר. מצד שני, ככל שנאכל מזון בריא ומזין המכיל נוזלים כגון פירות וירקות כך נזדקק פחות לנוזלים בצורה של מים.

למעשה, שתייה של הרבה מים מדללת את המלחים בגוף וזה מסוכן למערכת העצבים. כאשר השתן יוצא בצבע בהיר זה לא טוב – שתן צריך לצאת מהגוף בצבע צהבהב.

שורה תחתונה:

ככל שתאכלו יותר בריא תזדקקו לשתיה של פחות מים. שתו רק כאשר אתם צמאים!

מיתוס מס' 3: אם חסר ברזל צריך לקחת תוסף תזונה

כדורים על גבי עלה

 

אם הלכתם לעשות בדיקת דם וגיליתם שחסר לכם ברזל, במקום לרוץ ולחפש את הישועה בתוסף תזונה חיצוני, הרפואה הטבעית ממליצה לכם לקחת רגע ולברר מה הסיבה האמיתית למחסור בברזל בגוף שלכם.

אם הסיבה היא תזונתית אז דעו שיש ברזל בשפע במזונות רבים (עוד רגע נפרט מהם).
אם הגורם הוא קפה – שגורם ליציאה של ברזל דרך השתן – אז צריך להפסיק עם הקפה.
אם הסיבה היא צריכה של מינרלים שונים שמפריעים לספיגת הברזל, אז כדאי לאכול מזונות שינטרלו את אותם מינרלים וכו'…

איך יודעים מה הסיבה? מחפשים יועץ בריאות טבעית או מרפא טבעי באזור מגוריכם

כל עוד לא נטפל בסיבת השורש לחוסר בברזל, החוסר יחזור וירים ראש… התוסף לא יפתור לכם את הבעיה, אלא רק יעלה את רמות הברזל בצורה זמנית. החוסר יחזור כל עוד תמשיכו לקיים אורח חיים שאינו מזין את הגוף שלכם בברזל באופן טבעי.

הרפואה הטבעית מאפשרת לנו למלא את החוסר בברזל בצורה פשוטה וטבעית, באמצעות תזונה נכונה ומאוזנת ושינוי באורח החיים.

לגזור ולשמור: 3 דרכים להזין את הגוף בברזל בצורה טבעית

1. לאכול פירות וירקות עשירים בויטמין C יחד עם מזונות המכילים ברזל, יסייע בספיגה טובה יותר של הברזל.

2. השריה, הנבטה ובישול של קטניות ודגנים יסייעו בניטרול המינרלים שפוגעים בספיגת הברזל.

3. צריכה של מזונות טבעיים שיכולים להעלות את רמות הברזל בגוף, כגון: עלים ירוקים מכל הסוגים, פירות וירקות, עדשים, שעועית לבנה, שעועית אדומה, קינואה, גרעיני חמניה, שקדים, שומשום מלא, טחינה גולמית, אגוזי מלך.

מיתוס מס' 4: ארוחת צהריים מזינה מורכבת ממנה בשרית ותוספת פחמימה

איש אוכל עם מזלג

 

כשהיינו ילדים חלקנו שמעו מההורים את המשפט: "ואם כולם יקפצו מהגג גם אתה תקפוץ?"

אז גם אם כל העולם (המערבי) אוכל בצהריים מנה בשרית (בשר, עוף, דגים) עם פחמימה (אורז או תפוח אדמה) זה לא אומר שזה בריא.

למעשה, הרפואה הטבעית גורסת ששילוב חלבון (מנה בשרית) ופחמימה באותה צלחת מחליש את הגוף ומוביל לעייפות. מדוע? 2 סיבות

  1. 1. לוקח לגוף שעות רבות לפרק בשר ולהפוך אותו לחלבון, זו משימה קשה מאוד ולכן הגוף מתעייף. כדי להזין את הגוף בחלבון, עדיף בהרבה לאכול שקדים, אגוזים או אבוקדו.
  2. 2. לפי עקרונות צירופי המזון בשיטת "הבריאות הטבעית" הנלמדת במכללת אילמה אין לאכול פחמימות עם חלבונים, מהסיבה שצירוף של עמילן וחלבון גורמת לכך שאף אחד מהם לא מתעכל כמו שצריך. התוצאה? גזים ועייפות לאחר הארוחה.
  3. שורה תחתונה:

  4. מומלץ להימנע מלאכול פחמימה וחלבון יחד, אלא לאכול ארוחה פחמימתית וארוחה חלבונית כארוחות בפני עצמן. לאכול מנה בשרית עם סלט ולא עם פחמימה. ולאכול בנפרד ארוחה עם פחמימה. כך נמנע מעצמנו תחושות לא טובות וניטיב עם תהליך העיכול. הגוף שלך יודה לך על ההתחשבות!
  5. מיתוס מס' 5: כשיש בגוף נזלת או ליחה צריך לייבש אותם

  6. דובי מקנח את האף
  7. אף אחד לא אוהב להסתובב עם אף מנוזל ולקחת טישיו לכל מקום. זה לא נוח ולא נעים.
  8. התרגלנו לחיים נוחים ונראה לנו הרבה יותר פשוט לקחת תרופה או טיפות שיעצרו את הסימפטום.
  9. האם זו הדרך הנכונה? הדרך הבריאה?
  10. הרפואה המערבית תמליץ לקחת טיפות שמייבשות את הנזלת או לקחת סירופ שישתק את הליחה.

הרפואה הטבעית, לעומת זאת, מבקשת מאיתנו לא להפריע לגוף לרפא את עצמו.

כשיש לנו הפרשות בגוף – זו הבריאות, לא המחלה!

כשהגוף מפריש נזלת או ליחה, זה סימן שיש בגוף רעלים שמבקשים לצאת החוצה דרך איברי ההפרשה- ואם נמנע מהם לצאת אז הם ישארו בגוף וזה בדיוק מה שאנחנו לא רוצים.

חשבו רגע על סיר מלוכלך במטבח שלכם. מה השלב הראשון בניקוי הסיר? להרטיב אותו עם מים! כך בדיוק זה עובד גם בגוף: בשביל לפנות רעלים מהגוף, הגוף מדלל את הרעלים במים כהכנה לשלב הבא, שזה הוצאת הרעלים החוצה.

כשהגוף מפריש זה אומר שהוא מתפקד נכון, מאחר והגוף תמיד שואף להגיע לאיזון.  נכון שזה לא מרגיש נעים אבל אחרי שהגוף יתנקה מהרעלים אז תגיע הרגשה טובה והיא גם תחזיק מעמד לאורך זמן כי הריפוי היה אמיתי. הרי לא טיפלנו בתסמינים אלא בשורש החולי.

זה נכון לגבי נזלת וליחה, וכל צורה אחרת של פליטת רעלים שנחשבת ל"מחלה" כגון הקאות ופריחות על העור.

שורה תחתונה:

כשהגוף פולט רעלים והפרשות, תנו להם לצאת, נוחו, שתו, הזינו את הגוף שלכם באוכל חי שיחזק אתכם ויתמוך בתהליך הניקוי. ההרגשה הטובה עומדת להגיע.

מיתוס מס' 6: שתיית קפה מעוררת את הגוף

מאג אדום על הצד

 

לפני שנדבר על המיתוס הזה, חשוב להכיר את החוק הבא:

"חוק פעולה ותגובה" הוא חוק אוניברסלי שאומר שלכל פעולה שאנו עושים יש תגובה.
נגיד שיש פעולה בכיוון מסוים, בעוצמה מסוימת ולמשך זמן מסוים.
החוק אומר שהתגובה לאותה פעולה תתרחש בכיוון הפוך, בעוצמה שווה אבל במשך זמן ארוך יותר.

רוב האוכלוסיה שותה קפה על מנת להתעורר כשקפה זה בעצם חומר רעיל שיש בו אלקלואידים המתיישבים על מערכת העצבים הפרה-סימפטטית, הקפה מעורר בכך שהוא משתק את המערכת הפרה-סימפטטית ואז המערכת הסימפטטית עולה. מה שקורה אז זו עירנות מזויפת והאנרגיה של האדם יורדת ואז שותים עוד קפה בשביל להתעורר ונכנסים למעגל השבי.

הפעולה של הקפה – התעוררות ועוצמה של 100% ומשך זמן ההתעוררות הינו 2-3 שעות עד שהחומר יוצא מהגוף.

התגובה תהיה – החלשה  ועייפות כי קיבלנו אנרגיה מזויפת.

מטרת ההחלשה היא להחזיר את האנרגיה לגוף, כשאדם עייף הוא צריך לישון ובמקום זאת רובינו שותים עוד ועוד קפה.

לאורך זמן בלוטת יותרת הכליה נשחקת כך גם מערכת החיסון נשחקת והגוף האיברים הולכים ונחלשים.

שורה תחתונה:

אתם עייפים? לכו לישון! ואם אי אפשר לישון, חשבו פעמיים לפני כל כוס קפה שאתם שותים.

את הבוקר כדאי להתחיל עם אבטיח מרענן או שייק ירוק, כך תוכלו להישאר אנרגטיים כל היום.

מיתוס מס' 7: מוצרי חלב נותנים לגוף סידן

ריבועי גבינה עם דגלים

 

כולנו גדלנו על המיתוס שחלב נותן לנו סידן. האמת היא שהחלב באמת עשיר בסידן אך הוא אינו זמין לגוף ואינו ניתן לניצול. הוכח שהסידן שמצוי בחלב לא נספג בגופנו לעומת סידן ממקורות אחרים.

מדוע? מוצרי חלב הם בסיסיים בחוץ אך כשהם נכנסים לתוך הגוף הם יוצרים תגובה חומצית חזקה ובשביל לאזן את החומציות, הגוף שואב סידן מהעצמות ושואב ברזל מכדוריות הדם.

יוצא, שבמקום שהגוף יקבל סידן מהחלב הוא שואב סידן מהעצמות כדי לאזן את החומציות של החלב…

אז איך כן נותנים לגוף סידן?

בשונה מסידן שבמוצרי חלב, סידן ממקור צמחי נספג ביעילות גדולה בגוף.

ישנם מוצרים צמחיים שונים שיכולים להוות תחליף למוצרי חלב, כגון: ממרח שקדים, טחינה, שקדים, שומשום, גרעיני חמניה, אגוזי ברזיל ועוד.

המאמר הבא בסדרה: מה ההבדל בין רפואה טבעית לרפואה אלטרנטיבית? יתפרסם כאן ביום ג' 15 במאי.

צרו קשר עם מכללת אילמה לרפואה טבעית
* שדות חובה
שלחו
השאירו תגובה:
  1. עופר

    שלום , אנטיביוטיקה מצילה לפעמים ממוות, את העובדה הזאת קצת קשה לשנות, בברכה

  2. משה מגן

    כל הנאמר כאן הוא אמת לאמיתה ואין צורך להוכיח מאומה. צריך רק להקשיב לקול ההיגיון שהוא קול[כל] הטבע וצריך לאמץ את מטבע הלשון שהגיתי:שומר מזונו שומר מצרות נפשו

  3. זהבה

    תודה על המידע הנפלא.
    אגב הוכחות, לאחרונה בהמלמת מזל כהן- בוחרת לאכול נכון, התחלתי לאכול פירות כארוחת בוקר, ארוחת צהרים חלבונית וארוחת ערב פחמימה. בין לבין פירות ולפעמים חטיפי בריאות שאני מכינה ממוצרים טובים כמו שמן קוקוס וטחינה.
    יותר אוכל טרי, פחות מעובד. התוצאה, נעלמו הצרבות, המשקל מתאזן נראית ומרגישה טוב יותר. תודה.