תַאבּוּלֶה
חומרים:
1כוס בורגול דק.
1 חופן גדוש של בצל ירוק קצוץ דק
1 בצל יבש בינוני קצוץ דק מאד
כוס וחצי פטרוזיליה קצוצה דק
2-3 מלפפונים טריים קצוצים דק
3 עגבניות קצוצות דק
חופן נענע טרייה קצוצה דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
חצי כוס שמן זית.
מיץ מלימון אחד טרי, או יותר, לפי הטעם
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך כחצי שעה, מסננים את הבורגול וסוחטים היטב כדי להוציא את כל עודפי המים. מערבבים את הבורגול עם שני סוגי הבצל, לשים קצת ביד כדי שהבורגול יספוג את טעמי הבצל מוסיפים את המלפפונים, העגבניות, הנענע והפטרוזיליה ומערבבים.
מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומוסיפים את המלח והפלפל.
מניחים לכמה דקות, ואחר כך בודקים טעמים, ואם צריך להוסיף משהו – מוסיפים
טעם הסלט צריך להיות חמוץ!
התַאבּוּלֶה הכי טעימה כעבור שעה מרגע הכנתה – שאז כל הטעמים נספגים זה בזה. אבל גם כסלט קר, אחרי שהיה של לילה במקרר, זה טעים מאד מאוד..
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |


