שעועית ירוקה ורימון ברוטב לימונים
חומרים:
750 גר' שעועית ירוקה
1 כוס גרגרי רימון (אפשר להמיר בחמוציות)
0.5 כוס מיץ לימון
1 כף דבש
1 כפית חרדל אורגני
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
מעט גרידת לימון / ליים
2 כפות שומשום מלא / שחור קלוי כדקה
3 כפות שקדים קצוצים קלויים כדקה
אופן הכנה:
שוטפים את השעועית וחותכים לחתיכות באורך 1-2 ס"מ. מאדים עד לריכוך (הנחיות אידוי במתכון למתבל סלק), מעבירים לקערה. משאר החומרים, פרט לשקדים והשומשום, יוצרים רוטב אחיד אותו יוצקים על השעועית והרימוים. זורים את השקדים והשומשום מעל.
* אם מכינים מראש, כדאי לצקת את הרוטב ממש לפני ההגשה וכן – לזרות את השקדים והשומשום רק אז.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |