supherb_Fly
Laisha_Fly

פיתה שוק עם לביבות טונה

מאת: מאיר אדוני
זמן קריאה: < 1 דקה
איזה כריך השף מאיר אדוני שולח לבית הספר? ציידו את הילד שלכם בחלבון איכותי עם טאצ' של גורמה לבית הספר

צילום: שני הלוי

PassoverFocus_IN

קציצות טונה כרישה תפוח אדמה ופטרוזיליה, רוטב שקשוקה, טחינה

חומרים:

לקציצות:

1 קופסת טונה בשמן של 'סטארקיסט'

2 תפוח אדמה מבושל מעוך כפירה

כוס פירורי לחם

חצי כרישה פרוסה דק מאודה בשמן זית עד להזהבה קלה

1 ביצה

1 כף מסקרפונה

1 כפית טימין

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל

לרוטב:

שום פרוס

עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות

1 כף פלפל צומה

1 כף פלפל אדום חריף קצוץ

מעט שמן

כמון

מלח

פלפל

סוכר

טחינה ירוקה:

 

טחינה גולמית

שום כתוש

מעט לימון

פטרוזיליה חלוטה

מים קרים

מלח

פלפל

אופן הכנה:

לביבות: מערבבים את כל החומרים. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית יוצרים לביבות בידיים או בכף ומטגנים כ 2 דק מכל צד להזהבה.

לרוטב: מחממים מחבת עם 3 כפות שמן מאדים כמספר שניות את השום, מוסיפים את הפלפל צומה והפלפל החריף ומערבבים כדקה. מוסיפים את העגבניות מתבלים בכמון מלח פלפל סוכר ומבשלים על אש בינונית כ20 דק. מאזנים טעמים ושומרים חמים

טחינה:

חולטים חצי צרור פטרוזיליה בסיר מים רותחים מעט מומלחים כ 4 דק. מעבירים מיד לצינון במי קרח. מניחים במעבד מזון יחד עם הטחינה וחומרי הטעם ומעבדים תוך כדי זילוף מים קרים עד לקבלת מרקם קרמי. שומרים בקירור עד להגשה.

הגשה: מורחים את הפיתה בטחינה, מניחים כף או שתיים מהרוטב החמים, מניחים את הלביבות בפנים ומגישים עם ירק טרי (ארוגולה, רוקט, פטרוזיליה וכו

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו