Spirulife_Shocomaca_fly
Triterra_Reishi_fly

עוגת שבועות מגבינת עזים

מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Barimax_Calcimax_IN

חומרים:

לבצק:

2    כוסות קמח חיטה מלאה/כוסמין
2\1 כוס סוכר חום
      קורט מלח ים
2\1 כוס חמאת אגוזים ביתית
4\1 כוס מים

למלית:

 5  כפות חמאת אגוזים ביתית
2   גביעי גבינת עזים למריחה (לא מלוחה!)
     חצי כוס מיץ תפוזים טבעי
1   כוס סוכר חום
2   ביצים אורגניות
     מעט קליפת לימון מגורדת
     מעט תמצית וניל טבעית
     חצי כוס קמח חיטה מלאה/ כוסמין
     קורט מלח



אופן הכנה:

לבצק:


מערבבים את החומרים על פי סדר הופעתם לבצק, משאירים מעט בצק במקרר ואת השאר משטחים בתבנית כולל הדפנות, דוקרים במזלג, מצננים במקרר ל –10 דקות ואופים כ-25 דקות בחום של 170 מעלות.

למלית:

מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מרקם קטיפתי, מוציאים מן התנור את הבצק החצי אפוי, יוצקים לתוכו את הבלילה.

לחתיכת הבצק שהנחנו במקרר מוסיפים מעט קמח עד לקבלת בצק שאפשר לגרדו מעל לגבינה באופן אחיד. אופים כ –15  דקות בחום 170 מעלות.

גיוון
:
במקום גרד הבצק מלמעלה או בנוסף לו, ניתן לקשט את העוגה במעדן פרי פטל או תפוזים. מומלצים המעדנים של  ST. DALFOUR  אשר אינם מכילים תוספת סוכר.


מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו