supherb_Fly
Laisha_Fly

סוקאנט

מאת: ד"ר ג'וזף מרקולה וד"ר קנדרה דגן פירסל מתוך הספר הונאה מתוקה בהוצאת פוקוס
זמן קריאה: < 1 דקה

סוכר חום עדיף? (123RF)

PassoverFocus_IN

מפרסמים את סוקאנט כממתיק שמופק בתהליך ייבוש המיץ של קני סוכר אורגניים, ובכך הו הופך מעובד פחות ובריא יותר. עם זאת, זהו סוכר, סוכר שטעים פחות מכיוון שהוא מכיל דבשה. זהו גם תחליף הסוכר היקר ביותר – מחירו גבוה פי 600 ממחיר הסוכר. חברות רבות המשתמשות בסוקאנט במוצריהן עושות זאת רק כדי שלא תופיע המילה סוכר בין מרכיבי המוצר ובכך מנסות להטעות את הצרכנים לחשוב שהמוצר בריא יותר.

השימוש בסוקאנט

צבעו של הסוקאנט הוא חום. הוא גרגרי ומעט פחות מתוק מסוכר. אין בו תוספים או חומרים משמרים, הוא נמס בקלות במים וניתן להשתמש בו כתחליף אחד לאחד לממתיקים אחרים כמו סוכר לבן או סוכר חום, למרות שנראה כי הוא נשרף בקלות רבה יותר באפייה. ניתן למצוא אותו בחנויות של מזון בריאות, באריזות או בקופסאות.

ענייני בטיחות

המבנה הכימי של סוקאנט והסוכר זהה (סוכרוז); לפיכך, לסוקנאט אותה השפעה מזיקה לגוף כמו לסוכר. ייתכן שיש בו מעט יותר מינרלי קורט מכיוון שהוא מכיל שאריות דבשה, אך כמות זו אינה משמעותית מספיק כדי להצדיק את מחירו הגבוה.

סוקאנט הוא פשוט שם מותג ואינו תיאור מרכיבים. זהו פשוט סוכר יקר יותר עם מעט מאוד יתרונות תזונתיים נוספים.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו