סוד כוחו של הכורכום
הכורכום הוא אחד הכוכבים בתחום תוספי התזונה ואם אתם לא מכירים, הגיע הזמן.
סגולות הכורכומין – המרכיב הפעיל שבכורכום
בשנים האחרונות אנו מבינים את חשיבותם של נוגדי חימצון במניעת מחלות.
הכורכום משמש שנים רבות ברפואה העממית המסורתית לחיזוק הגוף ולטיפול במגוון בעיות בריאותיות.
על מנת לבדוק מדעית האם יש בו תועלת, בודדו מרכיבי הכורכום וביניהם נמצא רכיב בשם "כורכומין" בעל פעילות נוגדת דלקת חזקה במיוחד[1].
לכורכומין השפעה נוגדת חמצון עוצמתית שמסייעת להפחית את כמות הרדיקלים החופשיים. אלו כימיקלים לא יציבים הנוצרים בגוף ועלולים לגרום למחלות והזדקנות מואצת[2].
מכיוון שהפוטנציאל הגלום בכך הוא רב, הובילה תגלית זו חוקרים רבים לבדוק כיצד משפיעה צריכת כורכומין על מחלות ספציפיות.
סקירת מחקרים שנערכה בנושא[3] מצאה:
נטילת תוסף מרוכז של כורוכומין מסייעת במגוון רחב של מצבים כגון:
- טיפול בדלקות בגוף ובכלל זה בדלקות פרקים
- מניעת תופעות התסמונת המטבולית (כבד שומני, לחץ דם גבוה, סכרת וכדומה)
- ואפילו סיוע במצבי חרדה
עוד לפי סקירה זו[4], לנטילת התוסף עשויים להיות יתרונות בריאותיים גם לאנשים ללא מצב רפואי מאובחן.
בין היתרונות האפשריים שצויינו: ירידה ברמות הטריגליצרידים, עלייה ביכולות הניקוי של הרוק, עלייה באנזימים נוגדי חימצון, ירידה במדדים המצביעים על רמות מתח גבוהות ועוד.
רגע, רגע, לא רק כורכומין…
הכורכום מכיל רכיבים רבים נוספים מלבד הכורכומין שגם להם יתרונות בריאותיים: נוגדי חמצון נוספים כגון פלבנואידים ופוליפנולים, ויטמינים ומינרלים, סיבים תזונתיים, חלבונים ועוד.
בנוסף, על פי רפואת הצמחים המסורתית, יש חשיבות לסינרגיה בין כל חלקי הצמח.
לכן, עדיף ליטול תוסף תזונה של כורכום, אשר מכיל גם ריכוז גבוה של כורכומין וגם מאפשר ליהנות מהאפקט הסינרגי ומהסגולות הכוללות של כל רכיבי הצמח.
למה לקחת תוסף ולא להסתפק בתבלין עצמו?
תוצאות שלא ניתן להגיע אליהן בצריכה ביתית
על מנת למקסם את היתרונות שבכורכום, ברוב המחקרים שנערכו בנושא נעשה שימוש בתוסף תזונה מרוכז. בצריכה ביתית של התבלין לא ניתן להגיע לרמות האופטימליות שהוכחו במחקרים[5] כיעילות לחיזוק המערכת החיסונית.
ספיגה טובה יותר
ספיגת הכורכומין בגוף, באופן טבעי, אינה מיטבית. זאת בשל הזמינות הביולוגית הנמוכה שלו.
בצריכתו כתוסף תזונה, מיושמות טכנולוגיות מתקדמות ביותר לשיפור מירבי של ספיגתו בגוף לטובת מיצוי יתרונותיו.
ידידותי לכל המשפחה מגיל שנה
לא כולם מתחברים לטעם הכורכום, במיוחד ילדים שיכולים להפיק ממנו תועלת רבה במיוחד.
נטילת תוסף תזונה נוזלי של כורכום מאפשרת לכל המשפחה ליהנות מיתרונותיו הרבים של הכורכומין.
שימו לב! בנטילת תוספי תזונה יש העדפה ברורה לצרוך אותם כנוזל. בצורה כזו הגוף לא צריך להתמודד עם ההמסה של החומרים המלכדים המשמשים לייצור הקפסולה, והתוסף נספג בקלות יתרה.
מאמרים נוספים בנושא:
הטכנולוגיה החדשנית שמעצימה את ספיגת הכורכום
הכירו את הכורכומין – מתוך הספר "צמחי מרפא"
הדור החדש של הכורכום
תוסף התזונה כורכום של אקוסאפ מיוצר תוך שילוב של שתי טכנולוגיות פטנטיות חדשניות, להגברת הספיגה והזמינות הביולוגית של הכורכומין:
טכנולוגיית PNS
טכנולוגיה יחידה מסוגה ופורצת דרך, שעושה שימוש בקומפלקס הרכיבים הטבעי שמופק משורש הכורכום בכדי להעצים את ספיגת הכורכומין.
מדובר בדרך ייחודית וטבעית להגברת הספיגה של הכורכומין.
טכנולוגיה ליפוזומלית
מגבירה את הספיגה של הכורכומין ואת הזמינות הביולוגית שלו באמצעות פוספוליפידים, רכיבים מהם מורכבת המעטפת של כל תאי הגוף.
הליפוזום מגן על רכיבי התוסף מפני חומציות הקיבה ומסייע לו להיספג במעי – משם הוא עובר למחזור הדם.
מחקר קליני אשר נערך על תוסף התזונה של אקוסאפ מצביע על זמינות ביולוגית הגבוהה עד פי כ-16.5 יותר מכורכומין 95% נקי ללא הטכנולוגיה.
*
למען הסר ספק, התוכן במאמר זה הוא בעל אופי של סקירה כללית בלבד, והמידע בו אינו התוויתי, הוא לא מהווה המלצה רפואית מוסמכת והוא לא מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה, הוראה או עצה לשימוש, לשינוי או להורדה של תרופה כלשהי, ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. נשים בהיריון, מניקות, ילדים ואנשים הנוטלים תרופות מרשם – יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בתוספי תזונה.
מקורות
[1] Mollazadeh, H., A. F. G. Cicero, C. N. Blesso, M. Pirro, M. Majeed, and A. Sahebkar. 2019.
Immune modulation by curcumin: The role of interleukin-10.
Critical Reviews in Food Science and Nutrition 59 (1):89–101. doi: 10.1080/10408398.2017.1358139.
[2] Vyas, T., 2020. Role of curcumin as an antioxidant. Journal of Primary Care Dentistry and Oral Health, 1(1), p.8.
[3] Hewlings SJ, Kalman DS. Curcumin: A Review of Its Effects on Human Health. Foods. 2017; 6(10):92.
[4] Hewlings SJ, Kalman DS. Curcumin: A Review of Its Effects on Human Health. Foods. 2017; 6(10):92.
[5] Hewlings SJ, Kalman DS. Curcumin: A Review of Its Effects on Human Health. Foods. 2017; 6(10):92.