Nikui_Fly
Sunrider_Fly

מתכון לדלעת ערמונים ממולאת בגזר, בורגול ופיסטוק

מאת: המתכון באדיבות סולתם ומאיה דרין שפית אוכל
זמן קריאה: < 1 דקה
דלעת ערמונים ממולאת היא מנה שתמיד נראית מושקעת ומרשימה, אבל בעצם די פשוטה להכנה, והכי חשוב - מזינה וטעימה

מתכון דלעת ערמונים באדיבות סולתם ומאיה דרין שפית אוכל. צילום: גל בן זאב

himalayaKrem_IN

דלעת הערמונים עשירה במינרלים וויטמינים ובעלת טעם נהדר.

המתכון הבא הופך אותה לארוחה חגיגית של ממש, טעימה, משביעה ומזינה.

למתכונים נוספים המבוססים על דלעת ערמונים:

מרק דלעת ערמונים

דלעת ערמונים ממולאת באורז וצימוקי אוכמניות

לביבות דלעת ערמונים וטופו

מתכון דלעת ערמונים במילוי גזר ובורגול

מצרכים:

6 יחידות דלעת ערמונים

3 כפות שמן זית

כוס בורגול

3 גזרים מגורדים (בצבעים כתום, לבן וצהוב – לא סגול)

4 כפות שמן זית

2  כוסות מים

פלפל שחור גרוס

כפית מלח

4 כפות פיסטוקים קצוצים

1 כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

חופן עשבי תיבול קצוצים – בצל ירוק, פטרוזיליה וכוסברה

לרוטב:

כוס יוגורט יווני עשיר

לימון אחד סחוט או 2 יחידות ליים סחוט

כף דבש

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

בעזרת סכין חד חותכים את חלקן העליון של הדלעות ושומרים בצד.

מרוקנים את תוכן הדלעות בעזרת כף פריזיין או קישואן.

מברישים  באמצעות מברשת את פנים הדלעות ואת קליפתן, ומתבלים את הפנים במעט מלח.

צולים בתנור בחום של 180 מעלות כ-20 דקות עד שהדלעות מתרככות.

מטגנים במחבת גזרים בשמן זית במשך כ-2 דקות, מוסיפים בורגול, מערבבים, מוסיפים מים ומתבלים.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.

מכסים ומבשלים במשך כ–15 דקות, מסירים מהאש ומשאירים מכוסה 15 דקות נוספות.

מערבבים ומוסיפים עשבי תיבול.

בסיר המתאים לתנור: ממלאים את הדלעות בתערובת הבורגול והגזרים, מכסים כל דלעת בחלקה העליון ומחזירים לתנור בחום 180 מעלות ל-5 דקות נוספות.

דלעת ערמונים ממולאת. צילום: גל בן זאב, באדיבות סולתם ומאיה דרין שפית אוכל.

דלעת ערמונים ממולאת. צילום: גל בן זאב, באדיבות סולתם ומאיה דרין שפית אוכל.

בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הדלעות ומגישים.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו