HENIG_T_FLYL
ECO_CU_FLYR

דלעת ערמונים ממולאת בכל טוב

מאת: - יועצת מוסמכת לאורח חיים בריא בוגרת המכון לתזונה אינטגרטיבית ניו יורק
הדלעת מכילה ויטמינים C, E שנלחמים ברדיקלים חופשיים ותורמים לבריאות הלב וכלי הדם. כיוון שהיא גם עשירה בויטמין A, היא מצוינת לבריאות העיניים והעור. טעים ובריא, כמו שאני אוהבת. אכילת ירקות מתוקים כמו דלעת ערמונים, תפחית את התשוקה למתוק. שימו עליה יד כל עוד ניתן!
מתכון לדלעת ערמונים

(צילום: גלי רולוף-הנדל)

המרכיבים לדלעת הממולאת

4 דלעות ערמונים קטנות, חתוכות לחצאים ונקיות מגרעינים. (אפשר גם לשלב סוגי דלעת שונים)

2 כוסות אורז מועדף (בתמונה אורז בסמטי, כמות האורז תשתנה ע”פ גודל הדלעת)

שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה (בחומציות של עד 0.5%)

1/3 כוס צימוקי אוכמניות כהים / חמוציות ממותקות במיץ

1/3 כוס גרעיני חמניה קלויים / אגוזי מלך קצוצים

2 בצלים לבנים קצוצים

6 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס פטרוזילה קצוצה

מלח אטלנטי אפור / הימליה ורוד גס

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

שמים את הדלועים במגש עם קצת מים (עד 1/4 מגובה הדלעת) מכסים בנייר כסף ואופים בתנור בחום גבוה.

כשהדלועים רכים (40 דקות לערך) שופכים את המים ומזליפים עליהם קצת שמן זית. נותנים להם להתבשל / להיצרב קלות.

בינתיים, מכינים אורז (שהשריתם) ומתבלים במלח ופלפל. במקביל, מטגנים במחבת בשמן זית את הבצל והשום עד לריכוך.

מוסיפים את הסלרי, מאדים / מטגנים קלות. מערבבים את תערובת הבצל והסלרי עם צימוקי האוכמניות, הגרעינים, הפטרוזיליה והאורז, טועמים ומתקנים תיבול.

את חצאי הדלועים האפויים ממלאים בתערובת שהכנו.

להגשה – מזלפים בנדיבות שמן זית ומקשטים בפטרוזיליה.

יחד עם סלט ירוק בשמן זית ולימון / ויניגרט הדרים יתקבל מעדן!

צרו קשר עם גלי הנדל
* שדות חובה
שלחו
השאירו תגובה: