מרק תירס ועדשים כתומות
מאת: מורן איינשטיין
- יועצת תזונה טבעית, בוגרת מדיקולג' ביה"ס לרפואה משלימה של המכללה למנהל
כמה מיתרונותיהם של העדשים והתירס "על קצה המזלג", או במקרה הזה הכף…
העדשים:
- עתירות בסיבים התורמים בין היתר לתחושת שובע, איזון סוכר, איזון כולסטרול ושומנים
- נהדרות לאיזון לחץ הדם
- עשירות בחלבון
- מתאימות לטיפול במצבי אנמיה
ועוד.
התירס:
- מכיל 26 מינרלים שונים ביניהם אבץ, ברזל, סידן, אשלגן, מגנזיום, סלניום ועוד
- מכיל ויטמינים מקבוצת A, B, C, E
- במסגרת תפריט מאוזן עשוי להסדיר פעולת מעיים
- משפר את מראה העור והשיער
- מתאים לסובלים מאנמיה
- עשוי לאזן את ערכי הכולסטרול בדם
ועוד.
למתכונים נוספים עם תירס ועדשים:
שניצל תירס ביתי מ-3 מרכיבים בלבד
מתכון מרק תירס ועדשים כתומות
רכיבים:
שקית גרגרי תירס קפואים
500 גרם עדשים כתומות
בצל סגול ולבן קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק
5 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
כף שמן זית
תיבול מומלץ: מעט מלח הימלאייה גס, פלפל שחור גרוס, צי'לי, פפריקה מתוקה
מים (3/4 מגובה הסיר)
אופן ההכנה:
להזהיב את הבצל והשום בשמן הזית,
להוסיף את הגזר ולערבב מספר דקות,
להסיף את התבלינים ולערבב כדקה,
להוסיף את העדשים והתירס ולערבב היטב,
לכסות במים ולערבב היטב,
לכסות את הסיר במכסה ולהביא לרתיחה,
להנמיך להבה ולבשל כ-25 דקות.
לבריאות ובתיאבון!
* אין לראות בנאמר תחליף לייעוץ המותאם לך אישית לפי מצבך הבריאותי
צרו קשר עם מורן איינשטיין