MORE_FLYL

Powered by WP Bannerize

ECO_CU_FLYR

Powered by WP Bannerize

סלט קר של עדשים שחורים ותירס

מאת: ליה שומרון, יועצת קולינרית לאוכל ובישול בריא

חומרים ל-5 מנות:

1/2 2 כוסות של תירס קפוא
1 כף שמן זית
2 שיני שום קצוצות
פפריקה אדומה מתוקה
מלח
1 כוס עדשים שחורים (או חומים)
2 גזרים בינוניים קצוצים דק
1 בצל סגול קטן קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
פלפל שחור
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני.
2. מערבבים את התירס עם שמן זית, שום, פפריקה ומעט מלח ושמים בתנור למשך 15-20 דקות (מערבבים מידי פעם) או עד שהתירס מעט פריך.
3. בזמן שהתירס בתנור מבשלים את העדשים ב- 3 כוסות מים עד שהעדשים מתרככים, אבל לא יותר מדי (כ – 25 דקות).
4. את התירס, עם שאריות שמן הזית, מעבירים לקערה וכשהוא מתקרר מוסיפים את העדשים (שהתקררו), עם הגזר, הבצל והפטרוזיליה.
5. מטבלים בפלפל שחור ומיץ לימון ומגישים.

לאתר של ליה שומרון

השאירו תגובה: