מרק עשיר של פטריות
מאת: גלי הנדל
- יועצת מוסמכת לאורח חיים בריא בוגרת המכון לתזונה אינטגרטיבית ניו יורק
המרכיבים
- 2 כרישות פרוסות
- 3-4 שיני שום פרוסות
- 2 כפות שמן קוקוס + 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים לבנים חתוכים
- גזר חתוך
- 2 סלסילות של פטריות פורטובלו
- 1 סלסילה של פטריות שמפיניון
- 1 סלסילה של פטריות יער
- 1/2-1 שקית של פטריות פורצ’יני מיובשות (מומלץ)
- מלח אטלנטי גס או מלח הימליה ורוד
- פלפל שחור גרוס
- אגוז מוסקט מגורר
- טימין טרי
- מים
- קרטון חלב קוקוס של aroy-d
אופן ההכנה
אם משתמשים בפטריות פורצ’יני משרים אותן בקערת מים רותחים לכ-1/2 שעה.
מחממים בסיר שמן קוקוס ושמן זית. מוסיפים כרישה, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הגזר. מצרפים את הפטריות החתוכות והנקיות (אפשר לוותר על הרגלים). מטגנים עד שהפטריות מתרככות והכל מריח מעולה.
מוזגים את כוסות המים, הציר והחלב קוקוס, אפשר להוסיף מעט יין לבן. מסננים את הפורצ'יני ממי ההשריה, קוצצים ומוסיפים למרק. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-35 דקות. טוחנים את המרק (מומלץ עם עם בלנדר מוט) עד למרקם הרצוי. מתקנים תיבול.