Clalit_Fly
DietBook_Fly

מיצים ירוקים או שייקים ירוקים - מה עדיף?

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
בעולם המשקאות הבריאים, מיצים ושייקים ירוקים תופסים מקום מרכזי. אך למרות הדמיון, קיימים הבדלים משמעותיים. כריס קאר צוללת לעומק ההבדלים בין מיצים לשייקים, מגלה איזה משקה היא מעדיפה ומה יכול להתאים לצרכים האישיים שלכם

מיצים ירוקים או שייקים ירוקים - מה עדיף? צילום: pixabay

Myco_IN

במאמר הקודם שפרסמנו מתוך הספר "דיאטה סקסית משגעת", מדברת כריס קאר בשבחם של המיצים הירוקים, ומה לגבי השייקים? ומה בעצם ההבדלים?

זה מה שיש לה להגיד…

תתחילי לערבב, מותק!

דרך מצוינת נוספת להשיג תזונה נוזלית, היא להכין שייקים ירוקים וטעימים מפירות וירקות.

השייקים קלים להכנה ואינם מחייבים הכנה רבה וניקוי ממושך.

בנוסף, כדי להכין אותם את צריכה מכשיר חשמלי אחד בלבד – בלנדר!

ההבדל בין מיץ לשייק הוא שהשייק כולל גם את הציפה, ולכן, הוא מכיל את כל הסיבים הנהדרים של הפירות והירקות שבו.

המבנה התאי הקשה שלהם מתפרק לחתיכות זעירות שהגוף יכול לעכל ולספוג בקלות.

השייק הוא בעצם פצצה של תזונה מיטבית

השייקים מאזנים את רמות ה-pH והסוכר בדם ואילו הסיבים עוזרים לספיגת הרעלים.

תוכלי להוסיף לשייקים שומנים טובים, אבקות איכותיות של חלבון צמחי וזרעים טחונים של פשתן וגרעיני צ'יה.

שייקים משביעים יותר ממיצים ומספקים אנרגיה רבה יותר.

בימים שבהם אני זקוקה למזון מנחם עשיר וקטיפתי, אני מכינה לעצמי שייקים.

הוסיפו שומנים טובים כגון זרעי צ'יה. צילום: pixabay

הוסיפו שומנים טובים כגון זרעי צ'יה. צילום: pixabay

איך מכינים?

יש מיליון דרכים להכנת שייק ויותר ממיליון מתכונים ברשת.

המתכון החביב עלי ביותר נקרא "הגורו הירוק".

תמצית החוכמה בכוס אחת!

המרכיבים שלו פשוטים:

כשאת מכינה שייקים, רצוי שתאמצי את היחס 3:1 בין הירקות לפירות, שעליו המלצתי גם למיצים.

בקיץ, כדאי להשתמש בפירות יער, שכן האינדקס הגליקמי שלהם נמוך (להעשרת הטעם, אחסני אותם במקפיא).

אפונה ירוקה מתוקה/ריחנית ונבטי חמניות הם רכיבים אדירים!

יש בהם שפע של חמצן וחלבון.

האפשרויות החביבות האחרות כוללות תרד, קייל וחסה אדומה.

בקיץ מומלץ להוסיף פירות יער בשל האינדקס הגליקמי הנמוך שלהם. צילום: pixabay

בקיץ מומלץ להוסיף פירות יער בשל האינדקס הגליקמי הנמוך שלהם. צילום: pixabay

למאמרים קודמים בנושא שייקים:

הכינו את הבלנדר: מתכונים לשייקים ירוקים

שייקים ירוקים: מנה גדושה של נוגדי חמצון

שייק ירוק לניקוי רעלים

סחיטה לעומת ערבוב 

האם סחיטה עדיפה על ערבוב?

אני ממליצה לך לכלול את שתי הפעולות ברפרטואר השבועי שלך.

שתיהן נהדרות, אבל מיץ סחוט יספק לך אנרגיה מהירה יותר, שכן שייק נספג בגוף לאט יותר ומחייב אותו לעבוד מעט קשה יותר.

באופן אישי, אני סוחטת מיצים יותר משאני מערבבת שייקים.

בשבוע ממוצע אני סוחטת מיצים בתדירות של 5-4 פעמים בשבוע, ובשאר הימים אני שותה שייקים.

מיצים גורמים לי להרגיש קלה יותר ומעניקים לי תחושת רוויה משמעותית יותר בבוקר.

ארוחת הבוקר היא למעשה ארוחה ששוברת את צום הלילה, ולכן, אני מעדיפה לעשות זאת עם מיץ, שמעניק לגוף שלי זמן רב יותר לניקוי והתחדשות.

עם זאת, אני לא רוצה להשמיץ את השייקים הירוקים, שכן אין ספק שהם משביעים יותר. הם נשארים במערכת זמן רב יותר ובנוסף, זמן ההכנה שלהם קצר יותר.

מעדיפה מיצים, לא פוסלת את השייקים. צילום: 123RF

מעדיפה מיצים, לא פוסלת את השייקים. צילום: 123RF

יתרון נוסף לשייקים – קל יותר "למכור" אותם לספקנים

ב-2009, נסעתי לניו אורלינס עם חבריי מארגון Urban Zen Foundation כדי לסייע לנשים שניצלו מסופת ההוריקן "קתרינה".

שהינו שלושה ימים באצטדיון הסופרדום, שהפך לזמן קצר למקום של ריפוי, אהבה והפעלה באמצעות יוגה, עיסויים ועוד.

הכנתי שייקים – כ-7,000-5,000 כוסות של נוזל האהבה!

המתכון היה פשוט:

בדרך כלל, אני לא נוהגת להוסיף ממתיק למתכון כזה, אבל הנשים שהיו שם היו רגילות לסוכר, לתבלינים חריפים ולחומרים מלאכותיים ומזיקים.

כתוצאה מכך, רבות מהן סבלו מבעיות בריאות.

המטרה שלי הייתה ללמד אותן שפירות וירקות אמיתיים עשויים להיות טעימים להפליא.

אם הוספת הממתיק עזרה לי לעשות את זה, אני מרוצה!

בסופו של דבר, הופתעתי ממספר הנשים שחזרו אליי בפעם השנייה והשלישית לקבל מנה נוספת.

אני לא חושבת שהייתי מצליחה לפתות רבות מהן עם מיץ ירוק מעלים כהים.

שייק ירוק - קל להכין וקל לאהוב. צילום: pexels

שייק ירוק – קל להכין וקל לאהוב. צילום: pexels

לסיכום

מוסר ההשכל של הסיפור הזה הוא ששייקים טעימים יכולים להיות העוזרים הערמומיים והיעילים שלך כשתנסי לשכנע את המשפחה שלך לשתות משקאות בריאים.

בקיצור, עשי את מה שמתאים לך וללוח הזמנים שלך.

שתיית מיצים או שייקים בריאים תשנה את חייך.

לכן, אין זה משנה אם תסחטי או תערבבי. העיקר שתיהני!

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו