מיוחד ליום העצמאות: מתכון לפלאפל קישואים
גלינה וייס מקייטרינג גל קיטצ'ן מגישה לכם מתכון קל ומהיר לפלאפל קישואים – גרסה טעימה ובריאה למאכל הלאומי שלנו.
במצרכים תוכלו לבחור בין כמה אלטרנטיבות, בהתאם לטעמכם ורצונכם ב"הבראת" המתכון.
למתכוני פלאפל נוספים:
מתכון לפלאפל קישואים
מצרכים לכ-15 כדורי פלאפל:
2 קישואים מגוררים דק
בצל קטן מגורר
חצי כוס תערובת של נענע+פטרוזיליה+כוסברה
כף שמן זית
שן שום קטנה
ביצה
כף קמח חומוס / קמח רגיל
רבע כוס קמח כוסמין עם רבע כפית אבקת אפיה / רבע כוס קמח תופח / קמח רגיל ורבע כפית אבקת אפיה
כף גדושה פירורי לחם
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
רבע כפית כורכום
חצי כפית שטוחה מלח
רבע כפית כמון
רבע כפית פפריקה
כלים:
מעבד מזון / נינג'ה
קערה
תבנית אפייה
ניר אפייה
כף
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-190 מעלות.
לסחוט את הקישואים והבצל המגוררים.
במעבד מזון לטחון את עשבי התיבול, שום, ביצים ושמן זית. להוסיף לירקות.
להוסיף קמחים ותבלינים.
בעזרת כף, שמים על נייר אפייה משומן קלות.
אופים רבע שעה מכל צד.
יום עצמאות שמח!