Effect_Migdal
Eat12MiniSite_Migdal

פלאפל מדוחן בתנור

מאת: שני ריף- פרופסורסקי

מתכון לפלאפל

בהשראת מתכון לפלאפל מדוחן של פיליס גלזר (מתוך "המטבח של פיליס") – בשינויים מסויימים, כגון ויתור על הטיגון העמוק והוספת קמח החומוס.

 

מצרכים:

Menta_Inside

 

1 כוס דוחן ו/או קינואה
1/2 2 כוסות מים
1/4 1 כפיות מלח
מעט קמח חומוס להדבקה
3 שיני שום כתושות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
קורט פלפל אנגלי
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1 כפית כוסברה טחונה
1/4 כפית כורכום
מעט שמן זית

 

*ניתן כמובן לשנות את התבלון בהתאם למה שאוהבים ולמה שיש בבית.

אופן הכנה:

 

1. שוטפים את הדוחן/קינואה ומסננים.

2. מעבירים לסיר עם המים והמלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כחצי שעה עד שהמים נספגים. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים.

3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

4. יוצרים כדורים בידיים, בעזרת 2 כפיות או בעזרת מכשיר להכנת כדורי פלאפל. בכל מקרה כדאי לשמן מעט את הידיים או הכלים בשמן זית.

5. מחממים שכבה דקה של שמן במחבת ומטגנים בה את הכדורים מכל הכיוונים עד שהם מזהיבים, או מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות ואופים כרבע שעה עד 20 דקות (אפיה חוסכת עבודה, אני ממליצה קודם לטגן כמות קטנה ולטעום על-מנת לתקן במידת הצורך, ואז לאפות את היתר).

6. אוכלים בתוך פיתה מקמח מלא עם סלט ירקות, חומוס וטחינה ושאר תוספות לפי הטעם.

השאירו תגובה: