Nikui_Fly
bari14_Fly

מוקפץ מפתיע, מהיר ובריא

מאת: - מאמנת תזונה אינטגרטיבית, מומחית לreal food ומחברת הספר ״לאכול באמת״ - מסע קולינרי באמריקה, the real food version- 100 American favorite dishes
כולנו אוהבים אוכל מוקפץ מהיר הבעיה שבדרך כלל כל הרטבים מכילים הרבה חומרים משמרים וסוכרים שאנחנו מנסים להמינע מהם. המתכון המשגע הזה מכיל רוטב טעים ולא שגרתי
Sunrider_Article

המתכון הבא הוא דרך נפלאה להנות מאותם טעמים עם הרבה דברים טובים במינימום זמן ומאמץ.

זו יכולה להיות ארוחת צהריים או אפילו ערב מחממת ומהירה. אפשר לגוון בירקות לפי מה שאוהבים ומה שיש במקרר.

במתכון הזה השתמשתי בברוקולי (ירוק) וגזר (כתום או צהוב). אפשר להוסיף עלי תרד או קוביות דלעת ואפילו אפונה או שעועית ירוקה.

המרכיבים

2 שיני שום קצוצות
2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר טרי
2 ס״מ שורש כורכום טרי
1/2 כפית צ׳ילי
1 כף שמן קוקוס או זית
2-3 כוסות מים
1-2 כף סויה ללא גלוטן וללא סוכר
1 כף סוכר קוקס או סילאן – לא חובה, לטעון לפני שמוסיפים!
2 כפות גדושות חמאת שקדים
1 חבילה ברוקולי חתוכה
2-3 גזרים חתוכים
8 עגבניות שרי

לגיוון אפשר להוסיף

עלי תרד, 1/2 כוס אפונה, 1 כוס שעועית ירוקה או כל ירק אחר שאוהבים
4-5 עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה

במחבת או בווק מבשלים מעט את השום, הג׳ינג׳ר והכורכום עם השמן. מוסיפים מים, צ׳ילי, סויה, סוכר קוקוס ומערבבים. מוסיפים את החמאת שקדים ומערבבים. טועמים מתקנים תיבול ומקפידים לא להגיע לרתיחה.

מוסיפים את הירקות החתוכים ומבשלים כ5 דק עד שמתרככים מעט.

מגישים עם נודלס או קערת אורז בסמטי או בליווי טופו או מנה חלבונית אחרת.

דרגו את המתכון
recipe image
Recipe Name
מתכון למוקפץ מפתיע - ובריא
Author Name
Published On
צרו קשר עם Daily Real food – אפרת פטל



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו