מאפה אספרגוס טבעוני
האספרגוס המוכר לרוב האנשים, הוא זה מהזן היוקרתי,שנמצא על מדפי רשתות השיווק ואצל הירקנים.
אבל יש גם זן אחר של אספרגוס: זן פראי, שאינו מבוית.
את האספרגוס הפראי תוכלו למצוא באביב בכל אזורי החורש הטבעי שלנו.
צורתו דומה לצורת האספרגוס המבוית, אך הוא דקיק ממנו כיוון שלא נופח בנוזלים.
טעמו מריר ועז, מרקמו פריך ואפשר לאכול אותו גם ללא בישול (אמנם אפשר לחלוט אותו, אבל הוא טעים גם כשהוא טרי).
צבעו הירוק כהה של האספרגוס מעיד על רמות גבוהות של כלורופיל שמצוין לניקוי הכבד, במיוחד בעונת האביב.
כמו כן הוא מסייע להוצאת אבנים מהכליות.
למתכוני בריאות נוספים עם אספרגוס:
קדירת קינואה קיצית עם אספרגוס וטופו
מאפה אספרגוס טבעוני ללא בצק
מצרכים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ (או ל-6 תבניות בקוטר 6 ס"מ)
1 חבילה אספרגוס
2 כרישות
1 כוס שמן זית
10 זיתי קלמטה מגולענים
10 עגבניות שרי לחות
1 צרור בזיליקום
3 שיני שום
2 כוסות גבינת מקדמיה (ראו מתכון להכנה עצמית בתחתית)
מלח ופלפל
שומשום מלא
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
חולטים את האספרגוס במשך כ-2 דקות במים רותחים.
חותכים לרצועות באורך 4 ס"מ ומעבירים לקערת ערבוב.
פורסים את הכרישות לעיגולים ומאדים במחבת בשמן הזית.
מוסיפים לקערה.
קוצצים את הזיתים, עגבניות השרי הלחות והבזיליקום, כותשים את השום ומוסיפים אותם לקערה.
בקערה נפרדת טורפים את שמן הזית, גבינת מקדמיה, מלח ופלפל ומערבבים.
יוצקים את התערובת מעל הירקות, מערבבים לבלילה אחידה ומעבירים לתבנית פאי (או ל-6 תבניות אישיות) ומפזרים שומשום.
אופים כ-20 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים כ-25 דקות נוספות.
וזה המתכון למי שרוצה להכין את גבינת המקדמיה בעצמו:
רוטב לבן תחליף לשמנת ממקדמיה
מצרכים לכמות של חצי ליטר:
כוס אגוזי מקדמיה מושרים שעה במים רגילים
כפית מכל תבלין: קארי, מלח ושמן צ'ילי
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מעבירים את כל המוצרים למעבד מזון וטוחנים לקבלת מרקם רצוי.
המתכונים מתוך הספר "חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן" של אביטל סבג.
הספר ניתן לקניה ישירה באתר של אביטל סבג ובחנויות סטימצקי, גם בגירסה באנגלית. צילום: מיכל לנרט, עיצוב גרפי: אדי גולדפיין -ביטויים, עריכה:תמר מור סלע.
אביטל סבג באינסטגרם: @avitalsebbag