PassoverFocus_Fly
Thymoquin_Fly

מרק אספרגוס ושומר מוגש עם קרם קשיו אספרגוס

מאת: ציונה מלמן
זמן קריאה: < 1 דקה
זהו מרק טעים במיוחד וקל להכנה, ומנה נהדרת לארוחת ליל הסדר או כל חגיגה אחרת. יש לו טעם מעודן קלות. עונת האביב היא תקופה מעולה לקניית אספרגוס
Thymoquin_In

למתכון הזה מומלץ לקנות אספרגוס טרי וירוק.

ל-6 מנות

המרכיבים

למרק

1 צרור גדול (או 2 קטנים) של אספרגוס טרי קצוץ דק. אני שומרת את קצוות הגבעולים לקישוט

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס

3 גבעולי סלרי חתוכים גס

1 כרישה קצוצה

4 שיני שום קצוצים

3 שומר גדולים, חתוכים גס

1 כפית מלח

1 עלה רוזמרין טרי – באורך כ- 2 ס"מ

2 עלי דפנה

1כפית זרעי כוסברה טחונים

3 כוסות מים

לקרם קשיו אספרגוס

1 כוס אגוזי קשיו שטופים

8 – 6 גבעולי אספרגוס, חתוכים גס

½ כפית מלח

2 שיני שום

6 עלי נענע

½ כפית זרעי כוסברה טחונים

אופן הכנת המרק

1. יש להניח את כל המרכיבים בסיר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש, לכסות ולבשל על אש קטנה למשך 25-30 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.

2. לערבב עם מוט חשמלית או בבלנדר, עד למרקם חלק.

3. לטעום ולתקן תיבול. המרק צריך להיות במרקם סמיך וקרמי.

אופן הכנת הקרם

1. להכניס את כל המרכיבים לבלנדר חזק ולערבב עד לקבלת מרקם חלק.

2. לטעום ולתקן תיבול. ייתכן ותרצו להוסיף עוד אספרגוס טרי.

ההגשה

למזוג את המרק לקערות אישיות, לבזוק כף של קרם הקשיו מעל כל מנה ולקשט עם ראשי האספרגוס.

ציונה מלמן, מנחת סדנאות לבישול ואורח חיים בריא

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו