himalayaKrem_Fly
Nadar_Fly

לביבות ירק אפויות ללא גלוטן

מאת: - יועצת מוסמכת לאורח חיים בריא בוגרת המכון לתזונה אינטגרטיבית ניו יורק
לביבות בהחלט יכולות להיות גם בריאות ומזינות. גלי הנדל משתפת אותנו במתכון ללביבות ירק שמתאים גם לנמנעים מגלוטן

לביבות ירק אפויות ללא גלוטן. צילום: גלי הנדל

Nadar_IN

מי אמר שחייבים לטגן לביבות בשמן ולהשתמש רק בתפוחי אדמה? הלביבות הבאות מזינות את הגוף, משמחות את הנפש ומוסיפות צבע ובריאות לכל צלחת.

למתכונים נוספים של לביבות בריאות נטולות גלוטן:

לביבות גזר אפויות

לביבות עדשים ומנגולד

לביבות קישואים

מתכון לביבות ירק אפויות ללא גלוטן

מצרכים:

בצל גדול קצוץ לקוביות

2 שיני שום כתוש

אם אוהבים: 2-3 רצועות פלפל חריף ירוק

3 זוקיני כהים ויפים

בטטה מגוררת

גזר אחד מגורר

חופן גדוש וקצוץ של ירק: כוסברה / פטרוזיליה / שמיר

2 ביצים (מומלץ ביצי חופש אורגניות)

חצי כוס קמח אורז (עדיף מלא) + רבע כוס קמח שקדים

מלח הימאליה ורוד או מלח אטלנטי אפור

פלפל שחור גרוס

איך מכינים?

מגררים דק את הזוקיני ומניחים אותו עם מעט מלח מעל מסננת למשך 20 דקות. זאת על מנת שהנוזלים ייצאו.

בינתיים, מטגנים בשמן זית בצל, שום ופלפל חריף למשך כ-10 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.

סוחטים את הזוקיני היטב ומוסיפים לגזר ולבטטה המגוררים

מערבבים יחד עם הביצים, הקמח, הירק והתבלינים.

אם התערובת נוזלית מידי, ניתן להוסיף קמח כדי לייצבה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה / גהי.

אופים  את הלביבות בתבנית למשך כ-25 דקות ב-180 מעלות, עד שהן משחימות.

מצננים ומגישים בליווי סלט ירוק ומרענן.

צרו קשר עם גלי הנדל



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו