מרינה נבטים

Powered by WP Bannerize

Powered by WP Bannerize

לביבות גזר אפויות ללא גלוטן

מאת: גלי רולוף-הנדל
לביבות מעולות: שמנמנות, בשרניות, יציבות והכי חשוב ללא גלוטן וללא שימוש בקמחים “נטולי גלוטן”, שלעיתים הם תעשייתיים ועתירי חומרים משמרים בדיוק כמו הרגילים. הלביבות ישתדכו מצוין למרק, לסלט ירוק וגם לתבשיל ירקות. תוכלו ל”החריף” את המנה על ידי הוספה של פלפל אדום חריף לתערובת או להכין מטבל פיקנטי
לביבות גזר

(צילום: cartrots_ofbaking)

המרכיבים

גיוון: פפריקה חריפה / מתוקה, פלפל אדום קצוץ

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במעבד מזון מגרדים גזר עם דסקית מתאימה. מחליפים ללהב חיתוך ומוסיפים את הג’ינג’ר, השום והכוסברה.

מעבירים את הכל לקערה ומוסיפים 3 ביצים, אורז מבושל, קמח אורז וקמח שקדים.

מערבבים ומוסיפים גם את אבקת האפייה והסודה לשתייה.

מתבלים במיץ לימון, שמן זית ותבלינים. אפשר בשלב זה להוסיף קצת פפריקה חריפה או מתוקה או מעט פלפל חריף קצוץ. אם התערובת יצאה נוזלית מידי מוסיפים עוד קצת קמח אורז.

יוצרים קציצות עם הידיים (ניתן להשתמש במעט מים) ומניחים עם נייר אפייה משומן.

אופים בחום של 180 מעלות 50-40 דקות, או עד שהלביבות מוכנות.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם מרק, סלט או מטבל מעניין.

גלי רולוף-הנדל, תזונה יצירתית

השאירו תגובה: