Bari15_Fly
Jeliat_Fly

לא רק בחנוכה: לביבות בטטה בריאות

מאת: - יועצת תזונה טבעית, בוגרת מדיקולג' ביה"ס לרפואה משלימה של המכללה למנהל
חנוכה כבר מאחורינו, אבל לביבה כזו כדאי וטעים לאכול גם סתם ביום חול

לביבות בטטה. צילום: מורן איינשטיין

Bari15_In

הנה כמה סיבות למה כדאי לשלב בטטה בתזונה:

למתכוני בטטה נוספים:

מרק בטטה ועדשים כתומות

סלט בטטה, בצל ועדשים

בראוניז בטטה

מתכון לביבות בטטה בריאות

מצרכים:

8 בטטות

בצל סגול

צרור מנגולד

חצי צרור פטרוזיליה

2 כפות שמרי בירה

2 כפות שמן זית

לתיבול: פלפל שחור, מעט מלח הימלאייה, כורכום ופפריקה מתוקה

הוראות הכנה:

לבשל 2 בטטות ולמעוך לפירה.

לקלוף 6 בטטות ולגרר גס.

לקצוץ דק את הבצל ולאדות עם קצת שמן זית.

לקצוץ דק את המנגולד והפטרוזיליה.

לאחד את הכל יחד, בתוספת שמרי הבירה, שמן הזית והתבלינים.

לרפד תבנית עם נייר אפייה.

ליצור לביבות מהתערובת ולהניח על נייר האפייה.

להכניס למשך 25 דקות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות.

להפוך את הלביבות ולאפות למשך 10 דקות נוספות.

צרו קשר עם מורן איינשטיין



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו