לא רק בחנוכה: לביבות בטטה בריאות
מאת: מורן איינשטיין
- יועצת תזונה טבעית, בוגרת מדיקולג' ביה"ס לרפואה משלימה של המכללה למנהל
הנה כמה סיבות למה כדאי לשלב בטטה בתזונה:
- היא מסייעת לחיזוק של העצמות
- מסייעות לאיזון הסוכר בדם
- עשירה בסיבים
- מסייעת באיזון הכולסטרול
- מסייעת לאזן את לחץ הדם
- מפחיתה ומאזנת סטרס
- תורמת לבריאות העיניים
- מפחיתה את הסיכון למחלות לב וכלי דם
- קלה לעיכול
למתכוני בטטה נוספים:
מתכון לביבות בטטה בריאות
מצרכים:
8 בטטות
בצל סגול
צרור מנגולד
חצי צרור פטרוזיליה
2 כפות שמרי בירה
2 כפות שמן זית
לתיבול: פלפל שחור, מעט מלח הימלאייה, כורכום ופפריקה מתוקה
הוראות הכנה:
לבשל 2 בטטות ולמעוך לפירה.
לקלוף 6 בטטות ולגרר גס.
לקצוץ דק את הבצל ולאדות עם קצת שמן זית.
לקצוץ דק את המנגולד והפטרוזיליה.
לאחד את הכל יחד, בתוספת שמרי הבירה, שמן הזית והתבלינים.
לרפד תבנית עם נייר אפייה.
ליצור לביבות מהתערובת ולהניח על נייר האפייה.
להכניס למשך 25 דקות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות.
להפוך את הלביבות ולאפות למשך 10 דקות נוספות.
צרו קשר עם מורן איינשטיין