KETO_MIGDAL
KETO_MIGDAL

מתכון בריא לילדים: סלט בטטה, בצל ועדשים

מאת: - סדנאות מעשיות, הרצאות מעולות ואימונים למשפחה בנושא אורח חיים בריא
כמה כיף לנו שהילדים זוללים אוכל בריא בהנאה. את המתכון הבא לסלט עדשים, בצל ובטטה כדאי להכין יחד איתם ולהרוויח בענק.
סלט עדשים, בטטה ובצל של איריס גרינשפון

סלט עדשים, בטטה ובצל של איריס גרינשפון

על החשיבות של ארוחה משפחתית משותפת יחד עם הילדים כבר דובר רבות, ואם אפשר לשתף אותם גם בהכנת הארוחה – זה בכלל מצוין.

את המתכון הבא מומלץ להכין יחד עם הילדים. תנו להם לבצע בעצמם כמה שיותר פעולות (תואמות גיל, כמובן) ותיהנו מזמן איכות משותף ואולי אפילו טעימות של מזון חדש.

 

KETO_INSIDE

עצות נוספות לשיפור תזונת הילדים:

איך מייצרים ארוחה משפחתית טובה

טיפים לשיפור תזונת הילדים בתקופת הקורונה

האוכל המושלם לארוחת ערב לילדים

 

מתכון לסלט בטטה, בצל ועדשים

 

מצרכים לסלט

1 בטטה גדולה

כוס עדשים ירוקות או שחורות

1 בצל בינוני לבן או סגול

שמן זית

מלח גס

מייפל

אופציה: חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה לקישוט

מה עושים?

  1. 1. קולפים את הבטטה, חותכים לקוביות של 2 ס"מ, מערבבים עם כף שמן זית ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 35-40 דקות.
  2. קוביות בטטה בתנור

    קוביות בטטה בתנור

  3. 2. מבשלים כוס עדשים ב-2 כוסות מים, למשך 20-25 דקות.
  4. עדשים - טעים ומזין

    עדשים – טעים ומזין

  5. 3. חותכים את הבצל ומטגנים / מאדים עד שמתקבל צבע יפה.
  6. חיתוך בצל

    חיתוך בצל

     

    4. עכשיו מחברים את הכל יחד, מוסיפים 2 כפות שמן זית, כפית שטוחה מלח גס וכף מייפל לטוויסט מעניין. אפשר גם לקשט בפטרוזיליה או כוסברה, אם מתחשק.

    מאחלת לכם חיבור מצוין כזה גם במשפחה שלכם: כל אחד מהמרכיבים מוסיף טעם מיוחד, וביחד יוצא משהו פשוט נהדר.

  7. למתכוני בריאות נוספים

צרו קשר עם איריס גרינשפון



    * שדות חובה


    השאירו תגובה: