Thymoquin_Fly
Thymoquin_Fly

טעים להכיר את שי אלנקרי

מאת: מערכת EatWell
זמן קריאה: 2 דקות
הוא מגדיר את עצמו "חצי טבעוני-חצי צמחוני" ומעיד מנסיונו שלא צריך לאכול מוצרים מהחי, כדי להיות בכושר וחזק

טעים להכיר את שי אלנקרי. צילום: חופית פסח

Thymoquin_In

שי אלנקרי, יזם ספורט, הוא הבעלים של חברת פיטנס 360 המלווה ומקדמת מותגים ועסקים מעולמות הכושר והספורט.

ביקשנו להציץ לתפריט היומי האישי של מי שידוע כאיש מפתח בתחום הבריאות והכושר.

לאורחים קודמים במדור:

פריידי מרגלית – מייסדת שיטת המטאיזם

ענת פרנק – שף ומלווה לתזונה דלת פחמימות

ד"ר רואי גוניק – מטפל ברפואה סינית ונטורופתיה

התשובות של שי אלנקרי

מה המאכל שאתה הכי אוהב לאכול?

שקשוקה חריפה

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

שייק פירות עם קפה בצד

תאר את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

שייק פירות עם שיבולת שועל, זרעי פשתן ולפעמים גם מוסיף חלבון

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה אתה מכיר?

אמנם מיתוס ששייך לעבר, אבל עדיין יש אנשים שמאמינים לזה:

"בלי בשר קשה להשיג ביצועים בספורט" או "צמחונות / טבעונות לא מתאימה לאנשים שעוסקים בספורט".

ב-2012 רצתי 3 מרתונים (42.2 ק"מ) ואולטרה מרתון (65 ק"מ) על טבעונות מלאה ולא הרגשתי קושי מסויים.

היום אפשר לומר שאני חצי טבעוני / חצי צמחוני.

אני לא אוכל בשר כבר יותר מעשור, ולא הרגשתי מעולם שום פגיעה פיזית או חולשה בעקבות זה.

שי אלנקרי - הטבעונות לא הפריעה לו להגיע להישגים. צילום: חופית פסח

שי אלנקרי – הטבעונות לא הפריעה לו להגיע להישגים. צילום: חופית פסח

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

הקוסקוס של סבתא

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכל?

בשר, עוף וסוכריות גומי

איזה אוכל תיקח איתך ליום ארוך ולא צפוי?

חטיף חלבון או שקית קשיו / שקדים

מה החטא האהוב עליך?

פיצה

במי לבחור, דיאטן קליני או נטורופת?

בהתאם לצורך שלי ובהתאם לתחום המומחיות של איש המקצוע.

אם לדוגמא אצטרך עזרה בבניית תפריט צמחוני, אעדיף לבחור באיש המקצוע שבעצמו חי את עולם הצמחונות / טבעונות באופן אישי ומתמחה בזה, וזה לא משנה אם מדובר בדיאטן קליני או נטורופת.

אותו הדבר לגבי ירידה במשקל.

אעדיף תמיד לבחור באדם ואיש מקצוע שעשה את זה בעצמו וזה חלק מהסיפור שלו.

מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאתה אוכל אלא מה שאוכל אותך"?

אני לוקח את המשפט לשני כיוונים:

הראשון – למקום של לחץ וסטרס בעולם החיים המודרני.

הלחץ הוא מה שאוכל אותנו מבפנים וכל אחד מאיתנו חייב ללמוד לווסת ולחיות עם הרבה פחות סטרס.

אין מה לעשות. פחות סטרס = פחות מחלות.

שי אלנקרי: "חייבים למצוא דרכים להתמודדות עם סטרס". צילום: חופית פסח

שי אלנקרי: "חייבים למצוא דרכים להתמודדות עם סטרס". צילום: חופית פסח

הכיוון השני – מה שאני מכניס לגוף הוא מה שמדליק או מכבה אותי.

בדיוק כמו הדלק של הרכב.

אם נשים שמן במקום דלק, הרכב לא ייסע.

עם הדלק הנכון, החלפת השמנים והטיפולים בזמן (מקביל לתזונה מאוזנת ותחזוקת הגוף) הרכב ייסע נהדר עם מינימום תקלות.

כך גם הגוף.

העדיפות אצלי תמיד היא להקפיד על תזונה מאוזנת שכוללת כמה שפחות אוכל מעובד וכמה שיותר אוכל שקרוב לאדמה.

מידי פעם יש חטאים, אבל אני שלם איתם.

מה שנכניס לגוף – זה איך שהגוף יתפקד.

שי אלנקרי: "חשוב לשמור על תזונה מאוזנת ותחזוקת הגוף". צילום: חופית פסח

שי אלנקרי: "חשוב לשמור על תזונה מאוזנת ותחזוקת הגוף". צילום: חופית פסח

המתכון המנצח שלך

אני לא בשלן גדול אבל "מתמחה" בהכנת שייקים טעימים ביתיים.

אשתף במתכון להכנת שייק תפוחים פירות יער:

2 תפוחים

½ כוס פטל קפוא

½ כוס אוכמניות

1 כוס תותים קפואים

½ כוס שיבולת שועל

5-6 שקדים

כף זרעי צ'יה

1 כוס מים

אפשר להוסיף כוס קרח במקום להשתמש בפירות קפואים

בתיאבון!

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו