Nikui_Fly
himalayaKrem_Fly

טעים להכיר את אלעד זוהר

הוא אוהב במבה (אבל משתדל לא לאכול) ואוכל ארוחת בוקר תוך כדי עבודה. הצצה לחייו של אלעד זוהר

צילום: סיוון פרג'

bari14_In

שמחים לארח את אלעד זוהר מגיש וחזאי, רשת 13. מנחה "פותחים יום" מעניק הצצה לצלחת שלו.

 

מה המאכל שאתה הכי אוהב לאכול?

קדירת בשר שהייתה כל הלילה בתנור, מלאה בירקות שורש, פירות יבשים ויין.

 

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

מוזלי מיוגורט עיזים, פירות העונה, אגוזי מלך ושזיפים מיובשים.

 

תאר את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

אני אוכל ארוחת בוקר בעבודה עם קריאת התחקירים של התכנית. לכן הארוחה היא "על הדרך": יוגורט, פירות, דייסת שיבולת שועל ולפעמים כריך עם חביתה. וכמובן 2 כוסות קפה.

 

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה אתה מכיר?

תמיד אמרו לא לשתות מים אחרי שאוכלים פירות. אין לי מושג למה זה ומה המשמעות של זה. נדמה לי שזה מיתוס כי עליי אישית זה לא משפיע לרעה.

 

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

שניצל ופירה. כשהייתי תלמיד חזרתי הביתה בימי שישי והריח של השניצלים בצהריים היה באוויר. שניצל פירה זה הכי יום שישי, ברקע "בחצי היום" ברשת ב', כולם בבית ואווירת השבת מתחילה.

 

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכל?

כל מה שזוחל על היבשה, או מסתתר במקומות חשוכים, או מכיל ארס.

 

איזה אוכל תיקח איתך ליום ארוך ולא צפוי?

בתור צליאקי אני מומחה בהעמסת קלוריות בתיק. לרוב מדובר בפירות יבשים, חלווה, פריכיות והמון ירקות ופירות.

 

מה החטא האהוב עליך?

במבה. פעם הייתי ממש מכור וסוגר כל יום עם שקית גדולה של במבה. לא משנה כמה שבע הייתי, תמיד היה מקום ל 80 גרם במבה!
בשנה וחצי האחרונות הפסקתי עם זה אבל עדיין מדי פעם אני מרשה לעצמי חבילת במבה, לרוב קטנה.

 

 

מה דעתך על המשפט? "זה לא מה שאתה אוכל אלא מה שאוכל אותך?"

זה נשמע לי כמו משפט ממלך האריות שמתאר את מעגל החיים.

המתכון המנצח של אלעד – קציצות "עג'ה" עם הודו

הילדים עפים על זה והכל נחטף במקום.

זוהי מה מפנקת ומנחמת ובשום אופן לא דיאטטית. אבל לפעמים זה מה שצריך כדי להמשיך בתזונה הנכונה והמאוזנת.

 

חצי קילו עוף טחון

חצי קילו הודו אדום טחון

5-8 ביצים

הרבה עשבי תיבול לפי הטעם, כרפס, כוסברה, פטרוזיליה

תבלינים לפי הטעם: כמון, כורכום, מלח ופלפל

 

הכנה

מכל המרכיבים יוצרים תערובת אחידה. אם היא מוצקה מדי יש להוסיף עוד ביצים.

מחממים שמן בעומק סנטימטר בסוטא'ז.

יוצרים קציצות בהיקף כף היד בעובי של 2 סנטימטר.

מטגנים עד שהעוף במרכז מוכן. כ 3 דקות כל צד.

 

טורפים בהנאה מנה מלאה בחלבון וירק. מומלץ להגיש ללא פחמימה, עם ירקות טריים חתוכים.

 

אלעד יקח  חלק בכנס אוכלים בריא 11. הכנס ייערך ב14-15 בנובמבר בתיאטרון גבעתיים. הוא יעביר עם איריס גרינשפון סדנת בישול בריא ללא גלוטן.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו