טורטיות
חומרים:
2 כוסות קמח תירס, או קמח מלא דק
1/2 1 – 2 כוסות מים רותחים
2-3 כפות שמן תירס
אופן הכנה:
בקערה בינונית (או במעבד מזון) מערבב את הקמח עם השמן והמים הרותחים. לשים נמרצות 3 דקות.
מכסים במגבת לחה ומניחים מחוץ למקרר ל- 20 דקות.
אחרי המנוחה, לשים את הבצק 10 דקות נוספות.יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג.
מניחים את כדור הבצק בין 2 יריעות ניילון ולוחצים בעזרת תחתית שטוחה של סיר,
או מערוך, או מכשיר לעיצוב טורטיות, עד שהכדור משתטח לעובי של 2 מ"מ.
מחממים מחבת טפלון, מניחים את הבצק על המחבת וקולים את הבצק משני הצדדים.
שומרים בכלי מכוסה בבד.
את הטורטיות, מאכל מקסיקני בסיסי ומסורתי, מגישים עם מתבלים ותערובות שונות,
כגון: גווקאמולה, ממרח אבוקדו, צ'ילי – שעועית ברוטב עם או בלי בשר, ועוד גם מתוקים.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |


