Bari15_Fly
Bari15_Fly

זה הזמן לפודינג חוביזה

מאת: ציונה מלמן, שפית ומדריכה לחיים בריאים
זמן קריאה: < 1 דקה
זה הזמן לצאת ללקט עלי חוביזה ירוקים ורעננים. השפית ציונה מלמן גילתה שבזכות מרקמה הצמיגי, מחוביזה אפשר להכין פודינג טעים ובריא שאפילו ספקנים יתענגו עליו
Jeliat_In

הבוקר יצאתי לטיול קצר ופגשתי בצמח החוביזה שגדל כעת פרא בכל פינה ירוקה ברחבי הארץ. החוביזה היא צמח מרפא ארץ ישראלי שעשיר במינרלים, סידן, מגנזיום, ברזל והוויטמינים A ו-C.

בדרך כלל אני מוסיפה את החוביזה לסמוד'יס, משקאות הבוקר העשויים מעלים ירוקים, אבל הפעם צץ לי רעיון חדש: אני אכין פודינג! שבתי הביתה עם חופן עלי חוביזה והרבה השראה. את התוצאה תוכלו לראות בתמונה.

מה עוד יש לומר בשבחה של החוביזה? יש לה איכויות אנטי דלקתיות, היא טובה לבעיות בדרכי הנשימה, טובה לעור ולמערכת העיכול. שכנינו הערבים עושים בה שימוש רב במטבחם.

וזה גם הזמן להזכיר שכל מה שגדל פרא – ערכו התזונתי גדול לפחות פי שניים מעלים ירוקים שגדלים בצורה מתורבתת.

הפודינג יצא טעים ומרענן ולא תאמינו עד כמה הוא קל להכנה. בשל מרקמה הצמיגי החוביזה מצוינת לפודינג. אפילו ענת שעובדת איתי (ונוטה להגיב בחשדנות לחלק מניסויי במטבח) טעמה, התלהבה ואישרה. זה הזמן לחוביזה, צאו לטבע ואספו עלים ירוקים בריאים והכינו מהם פודינג שיפתיע אתכם במרקמו הנעים. רק שימו לב שאתם לא קוטפים חוביזה מרוססת.  

פודינג עלי חובזה ופירות:

רכיבים:

חופן עלי חובזה שטופים היטב

שני אפרסמונים בשלים מקולפים

שישה עד שמונה עלי נענע

חצי כוס או כוס שלמה של פירות יער, אני השתמשתי בדומדמניות

חמישית כוס מים

אפשר גם להוסיף מיץ סחוט מחצי תפוז

הכנה:

להכניס את הרכיבים לבלנדר ולערבל כחצי דקה לקבלת מרקם פודינג.
מומלץ להגיש בקערות הגשה אישיות ולקשט עם פרוסות אפרסמון, אגוזים או שקדים קצוצים. לגיוון אפשר להוסיף שני תמר מג'הול או חצי כפית גרידת תפוז, או שניהם. 

 

לאתר של ציונה מלמן, שפית ומדריכה לחיים בריאים

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו