Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

אורז מלא

מאת: ליאת גינזבורג נטורופתית N.D
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In


אורז מלא הוא בעצם האורז טבעי שמכיל סובין והרבה מאוד ויטמינים להבדיל
מהאורז הלבן שהוא בעצם אורז מלא טבעי שעבר ליטוש והוסרה ממנו הקליפה
שהיא בעצם הסובין.

 

אורז מאוד בריא יותר לגוף האדם היות ובמהלך העיכול שלו אינו משחרר
עודפי עמילנים שהופכים לסוכרים בגוף,משום שתהליך עיכולו(עקב הסובין) איטי יותר.
בנוסף הוא מהווה מעין זריקת מרץ למערכת העיכול ופעולתה התקינה וטוב לדיאטות הרזיה.
דרך בישולו הנפוצה היא בישול בהרבה מים למשך זמן ארוך(45 דקות לערך)
על גבי להבה נמוכה,לאחר השריה במים.

 

שיטה אחרת לבישול היא :שוטפים את האורז המלא ומשרים
בקערת מים. אחרי כמה שעות מחליפים את המים.
משרים לפחות 3 שעות ועד יממה.
אחר כך כדאי לסנן את האורז המלא, ואז אפשר לשמור אותו עוד יומיים במקרר.
ואז מבשלים את האורז המלא במים (עם תבלינים ברמה בסיסית) יחס 1:1
כלומר כוס מים על כוס אורז מלא בסיר מכוסה למשך חצי שעה לאחר רתיחה.
לאחר הבישול מוסיפים טעם ותיבול להשלמה.

 

סוגי האורז המלא המוכרים:
אורז בסמטי מלא
אורז פרסי מלא
אורז מלא עגול
אורז בר
אורז אדום

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. ציפי

    לפי הוראות הפעלה של סוגת כוס אורז 3 כוסות מים