Eat12MiniSite_Migdal
ECO_C_Migdal

תמרים- לגוף ולנפש

מאת: אפרת כהן נבון, נטורופתית ואירידולוגית M.A, N.D
התמר יעיל לעיכול, עשיר בויטמינים ומינרלים ואף מוכר כטוב לפריון. לכבוד החגים ועונת הגדיד סקרה אפרת כהן-נבון את סגולותיו של הפרי
תמרים למניעת סרטן

עשיר בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון

תוצאות מחקר חדש שערכו פרופ' מיכאל אבירם וקבוצת המחקר שלו מהמרכז הרפואי רמב"ם והפקולטה לרפואה בטכניון, מראות כי תשעה זני תמרים הגדלים בארץ, הם בעלי תכונות המגנות מפני מחלות לב וכלי דם. במחקר התגלה כי לתמרים ישנה יכולת ברורה לסלק עודפי כולסטרול מתאי דופן העורק והתהליך עשוי להביא להאטה, לבלימה ואף לרגרסיה של טרשת עורקים, הגורמת למחלות לב וכלי דם. זני התמרים המומלצים ביותר הינם ברהי צהוב, דרי, מג'הול וחאלאווי.

במחקר הקודם שערך פרופ' אבירם עם ד"ר חמוטל בורוכוב-נאורי וקבוצתה ממרכז מחקר ופיתוח ערבה דרומית לפני 3 שנים, התגלה כי אכילת 3 תמרים ליום אינה מעלה את רמת הסוכר בדם, מורידה את רמות הטריגליצרידים ואף משפרת את איכות הכולסטרול בדם על ידי הורדת רמת החמצון שלו! אלו בוודאי בשורות משמחות.

הנה סגולות נוספות לתמרים שאף פעם לא יזיק לכם לדעת

1. התמרים מכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים שמועילים לפעולת העיכול.

Effect_Inside

2. התמרים מכילים כמות יפה של מגנזיום, סידן, אשלגן- מינרלים התורמים לבריאות הלב, העצמות, השרירים ואבץ הנחוץ לחיזוק מערכת החיסון, בריאות העור ובריאות המח.

3. אם אתם סובלים מחוסר ברזל- התמר יכול להועיל מאד בהיותו עשיר בברזל!

4. תמרים נחשבים כמגבירי פריון ואם משדכים אותם לשקדים או לאגוזי מלך, הם יעלו תנובת חלב אם.

5. כל אחד מזני התמרים הנפוצים ניחן בתכונות ייחודיות המועילות לבריאות:
מג'עול- הנקרא גם "מלך התמרים"- מכיל רמה גבוהה של נוגדי חימצון, סיבים תזונתיים וברזל.
אמרי- עשיר באבץ ואשלגן
דרי- מכיל את הרמה הגבוהה ביותר של ברזל מבין כל סוגי התמרים.
זהידי- התמר העשיר ביותר בסיבים תזונתיים.
דקל נור- התמר העשיר ביותר בנוגדי חמצון.

6. מהתמר מפיקים את הסילאן, הלוא הוא דבש תמרים. שימו לב לרכוש סילאן שעשוי רק מתמרים, ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים.

כיצד תורמים התמרים לנפש?

ראש השנה מהווה פתיח לשנה כולה וכל דבר שעושים בחג זה יכול להשפיע על המשך השנה של כל אחד ואחד מאיתנו. לכן, נוהגים לאכול מאכלים שבשמם מסמלים שאיפה או ברכה לשנה שתהיה.
אחד מהמאכלים הללו הוא התמר: שימו לב שבשמו של הפרי הקטן והמתוק הזה מסתתרות שתי מילים "תם מר"- שאיפה לקיצו של כל מה שגורם למרירות בחיינו. בברכות של שולחן החג מברכים על התמר "ייתמו אויבינו וכל מבקשי רעתנו"-  לא רק באויבים ממשיים מדובר- גם הפחדים, הכעסים, הדאגות והעצב הם אויבים שמזיקים לגוף ולנפש- אז נכוון בברכה זו גם לסיומם.

מאפינס תמרים משגעים!

ללא סוכר, ללא ביצים, ללא חלב
300 גרם תמרים מגולענים
2/3 כוס מים.
חצי כוס שמן קוקוס מכבישה קרה
1 תפוח עץ מגורר דק
כפית סודה לשתיה.
שתי כוסות קמח מלא- רצוי קמח כוסמין מלא.
קורט מלח הימלאיה

אופן ההכנה:

1. חותכים את גוש התמרים לחתיכות גסות ומניחים בסיר יחד עם המים ושמים על אש נמוכה.
2. מערבבים תוך כדי מעיכת התמרים- עד שהכול הופך לעיסה חלקה. מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים היטב.
3. מכבים את האש, מצננים מעט ומוסיפים רסק תפוחים.
4. מערבבים קמח, מלח וסודה לשתיה היטב. מוסיפים לעיסה ומרבבים לעיסה חלקה ודביקה מעט.
5. שמים בתבנית שקעים (כדאי להבריש את השקעים בשמן קוקוס או להניח עליהם נייר אפיה או מנג'טים) לחלופין ניתן להניח בתבנית מאורכת.
6. אופים כ 45 דקות בחום של 160 מעלות- אם זו תבנית מאורכת. אם זה תבנית שקעים זמן האפיה מתקצר לכ 25 דקות בערך. בודקים עם קיסם שהמאפינס כמעט יבשים-זהירות לא לייבש מדי.
ניתן לשמור במקרר כשבוע או במקפיא כחודשיים.

מאחלת לכם שנה מלאה בשמחה, בריאות ומתיקות!

אפרת נבון כהן, נטורופתית ואירידולוגית M.A , N.D, בעלת מרכז "תרפא" לריפוי טבעי, מרצה במכללת רידמן, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות ובסרטן, מטפלת בצמחי מרפא

השאירו תגובה: