מתוק טבעי: תבשיל כתומים על קינואה
לפעמים כל מה שמתחשק זה משהו פשוט וטעים – תבשיל שנותן תחושת שובע בלי להכביד.
תבשיל הכתומים הזה, עם בטטה, גזר ועדשים כתומות, עושה בדיוק את זה.
מגישים אותו על קינואה והוא הופך לארוחה שלמה, מזינה ומנחמת, בלי הרבה עבודה.
למתכוני תבשילים בריאים נוספים:
מתכון לתבשיל כתומים על קינואה
מצרכים:
מעט שמן זית
3 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק
2 בטטות בינוניות
2 גזרים גדולים
כוס עדשים כתומות
2-3 שיני שום כתושות או פרוסות
פחית עגבניות מרוסקות (ללא תוספת סוכר)
צרור פטרוזיליה
כף שטוחה של כמון
כף גדושה של קינמון
חצי כף כורכום
כפית מלח הימלאיה גס
פלפל שחור גרוס, כמה שאוהבים
כוס קינואה
הוראות הכנה:
מחממים מעט שמן זית בסיר, ומאדים בו את הבצל הירוק עד לריכוך קל.
לאחר מכן, פורסים את הגזרים לטבעות ומוסיפים גם אותם לסיר.
בשלב הבא, טוחנים את הבטטות במעבד מזון – לחתיכות קטנות (אך לא למחית) – ומוסיפים גם אותן לסיר.
כעת, מוסיפים את העדשים הכתומות, מערבבים היטב, ואז יוצקים מים עד לכיסוי הירקות שבסיר, אך לא מעבר לכך.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים – למעט הקינואה – ומביאים את התערובת לרתיחה.
עם הגעת התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה.
בינתיים, שוטפים כוס קינואה ומכינים אותה בסיר נפרד, בדומה לאופן שבו מבשלים אורז:
על כל כוס קינואה מוסיפים כוס וחצי מים וחצי כפית מלח, מביאים לרתיחה, ואז מבשלים כ-20 דקות עם מכסה סגור על אש קטנה.
למי שלא מתחבר לטעמה של הקינואה – ניתן בהחלט להחליף אותה באורז בסמטי.
בסיום, מגישים את התבשיל הכתום על הקינואה (או האורז) ונהנים מכל ביס!