metabolix_Fly
metabolix_Fly

שניצלוני טופו של לביא

מאת: ״השף פקיניו״ - ספר מתכונים לילדים שילדים מכינים
זמן קריאה: 1 דקה
שניצלוני טופו שילדים אוהבים לאכול ולהכין. מתכון כייפי שיגרום לילדים להתיידד עם מזון בריא וטעים

צילום: pixabay

metabolix_IN

המרכיבים

1 חבילת טופו

למרינדה

4 כפות רוטב סויה
1/2 כפית רוטב מיסו אדום
1 כפית שמן שומשום
1 אצת נורי

לבלילה

2 כפות קמח טפיוקה מנופה או 2 כפות קורנפלור

לציפוי

1/4 כוס שומשום (לא קלוי)
4 כפות פתיתי שמרי בירה
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כפית שבבי צ׳ילי גרוס
1 כף אבקת שום

איך מכינים

פוררו את אצת הנורי באצבעות או במעבד מזון וערבבו עם יתר חומרי המרינדה (אם התערובת נראית בצבע ירקרק או שחור, זה בסדר, האצה מעניקה למרינדה את הצבעים הללו). את הטופו חתכו לרצועות דקות בעובי של חצי סנטימטר בערך. הניחו את הרצועות על צלחת שטוחה ופזרו עליהן מלח, המתינו מספר דקות ואז נגבו את המלח מהן בעזרת נייר סופג (המלח יוציא מהטופו את הרטיבות שבו). טבלו את רצועות הטופו במרינדה, כסו אותן היטב, מכל הצדדים והכניסו אל המקרר להשריה של חצי שעה עד שעה.

חממו תנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה. באמצעות מברשת שמנו מעט את נייר האפייה שעל התבנית. ערבבו בקערית את קמח הטפיוקה עם חמש כפות מים חמימים (אם בחרתם לעבוד עם קורנפלור אז ערבבו אותו עם רבע כוס מים). הכינו לכם משטח עבודה לפי הסדר הבא: קערה עם רצועות הטופו המושרות, לצידה קערה עם הבלילה של הקמח (או הקורנפלור) והמים, לצידה קערה ובה תערובת של כל מרכיבי הציפוי ולבסוף התבנית. טבלו כל רצועת טופו בבלילה הדביקה (כסו אותה היטב כדי שהציפוי ידבק טוב), לאחר מכן עברו אל הקערה עם תערובת הציפוי וצפו את קצוות הטופו מכל הכיוונים ולבסוף הניחו בתבנית. הכניסו לתנור לאפייה של כעשרים דקות. הגישו לצד קטשופ או אפילו רוטב חמוץ-מתוק סיני.

קרדיט

את המתכון כתבה לביא בן-ציון. לביא מנהלת בלוג בשם ״טבעוני לכל כיס״ שם היא משתפת במתכונים קלים להכנה ומתאימים לכל תקציב. לביא מעלה מתכונים שהיא בעצמה כתבה או מתכונים שמצאה ברשת. אם אהבתם את המתכון של שניצלוני הטופו חפשו את הבלוג או את דף הפייסבוק.

תגיות:
רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו