Triterra_Reishi_fly
barimax1125_Fly

שושנים עם ממרח חרובים

מאת: ורד שומרוני תזונאית קלינית טבעית
זמן קריאה: < 1 דקה
sujok_IN

חומרים:

2 כוסות קמח מלא
כף מלח
¾ כוס שמן זית
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סילאן (סירופ תמרים)
2 כפות סוכר חום או דבש
קופסת ממרח חרובים לאפיה

אופן הכנה:

שמים בכלי את השמרים עם מים חמימים עם חצי כפית סוכר ונותנים לשמרים לתסוס.
בינתיים, שמים בקערה את המלח, הקמח, הדבש וסירופ התמרים – מערבבים עם כף מוסיפים את שמן הזית ומערבבים את כל החומרים יחדיו.
מוסיפים את השמרים שהשארנו לתסוס עם כוס מים מתחילים ללוש כשבהדרגה מוסיפים מים חמימים לפי הצורך (כ 2.5כוסות ).
לאחר שלשנו וקיבלנו בצק אחיד ורך ונעים למגע מכסים ומשאירים לתפוח כ-1.5- 2 שעות עד שמכפיל את עצמו.
לאחר שהבצק תפח והוא מוכן לעבודה, מחלקים את הבצק ל-3,4 חלקים.
מרדדים כל חלק, מורחים על כל המשטח ממרח חרובים (או שוקולד או ממרח תמרים…), מגלגלים עד שמתקבל גליל ארוך וכעת חותכים עם סכין חד לרוחב כ-2 ס"מ כל שושנה ומניחים בתבנית אפיה (את הבסיס של השושנה).
מפעילים את התנור על חום של 180 מעלות.
משאירים לתפוח עוד כ-20 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש עד שהשושנים מזהיבות.


מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו